24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Πυροδοτεί” βόμβα… Ντορόν Λαμπ το Λαύριο (vid)

Το Λαύριο "μεγαλώνει" και το δείχνει με τις μεταγραφές του, σαν αυτή του Ντορόν Λαμπ που ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει και να προκαλέσει αίσθηση.

O 26χρονος απόφοιτος του Κεντάκι είναι ένας γκαρντ με ύψος 1,93 και χαρισματικός σκόρερ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο NBDL με τη θυγατρική των Νιου Γιορκ Νικς, τους Ουέτσεστερ Νικς έχοντας μέοσο όρο 12,1 πόντοων, 3,3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα.

Αρχισε την επαγγελματική του καριέρα από το ΝΒΑ με τους Μπακς τη σεζόν 2012-13, έπαιξε και τους Ορλάντο Μάτζικ, έχει ξαναπεράσει από την αναπτυξιακή λίγκα, τόσο από τους Νικς άλλη μια φορά όσο και από τους Τέξας Λέτζεντς, ενώ έχει και δύο παρουσίες στην Ευρώπη, με "γεμάτες" χρονιές, το 2015 στη Μπουντούτσνοστ και το 2016 με τη Ναντέρ στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Λαμπ ξεχώρισε... εύκολα μεταξύ των πολλών παικτών που έχει στη λίστα του ο Χρήστος Σερέλης και οι διοικούντες κινήθηκαν για να πετύχουν τη συμφωνία μαζί του, αφού αν όλα πάνε καλά, είναι παίκτης για να ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα.

Ωστόσο, αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο highlight στην καριέρα του είναι ο τίτλος του πρωταθλητή του NCAA με τον Κεντάκι, όταν στις 2 Απριλίου του 2012 οι Wildcats επικράτησαν στον μεγάλο τελικό στο «Superdome» της Νέας Ορελάνης, του Κάνσας με 67-59, με τον Λαμπ να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 22 πόντους, μπροστά από παίκτες όπως οι Άντονι Ντέιβις, Μαικλ  Κιντ-Γκίλχριστ, Τέρενς Τζόουνς και Μαρκίζ Τιγκ. Ο Ντέιβις βρέθηκε στο Νο1 του ντραφτ όπου τον διάλεξαν οι Νιού Όρλεανς Πέλεκανς, και ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του NBA, έχοντας γίνει All Star αλλά και διεθνής, ενώ ο Γκίλχριστ βρέθηκε στο Νο2 του ντραφτ, με τους Σάρλοτ Μπόμπκατς να τον διαλέξουν. Ο Ντορόν Λάμπ βρέθηκε στον δεύτερο γύρο και στο Νο42, με τους Μπακς να τον κάνουν δικό τους. Την σεζόν 2011-2012 το Κεντάκι είχε ρεκόρ 38-2.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ