20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πυροβόλησε» ο Λόιντ, άνετα ο Αστέρας στο «Αστρομπάλ» (vids)

Με ηγέτη τον Τζόρνταν Λόιντ, ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βιλερμπάν με 89-68, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Αυτή η νίκη βοήθησε τους πρωταθλητές Σερβίας να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 3-4 και συγκατοικούν στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι ηττημένοι «έπεσαν» στο 1-4 και είναι προτελευταίοι μαζί με την Άλμπα Βερολίνου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο τίποτα δεν μαρτυρούσε τι θα ακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί και κατάφεραν να προηγηθούν 21-17.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και σκόραραν 27 πόντους σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν 44-38 στο ημίχρονο.

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα ήταν κι αυτό που έμελλε να τον κρίνει. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς συνέχισε να κυριαρχεί κι επικράτησε με επιμέρους σκορ 23-15, εξασφαλίζοντας διαφορά 14 πόντων (67-53) στο 30'. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν δίχως σημαντική αντίσταση μέχρι την τελική επικράτηση.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ «ΦΩΤΙΑ»: Ο Τζόρνταν Λόιντ πραγματοποίησε μία απολαυστική εμφάνιση τελειώνοντας το παιχνίδι με 29 πόντους, 2 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ αλλά και 5 κλεψίματα. Δεν ήταν μόνος όμως, καθώς είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Κόρει Ουόλντεν με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα. Για τους ηττημένους προσπάθησε ο Φρίμαν με 14 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Πέρα από το εντυπωσιακό 11/19 τρίποντα, μεγάλη και κομβική ήταν η διαφορά και στην αναλογία ασίστ/λαθών. Οι νικητές μοίρασαν 19 ασίστ για 11 λάθη, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 14 πάσες και 16 λάθη. Σημαντική η διαφορά και στα κλεψίματα, με τους «ερυθρόλευκους» να κλέβουν 12 φορές και τους Γάλλους μόλις τις μισές (6).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ