22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πτήση διαρκείας προς την πρόκριση για το Περιστέρι

Το Περιστέρι πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του στο BCL, με το 87-79 επί της Γκαζιαντέπ να είναι η πέμπτη συνολικά και να το φέρνει ισόβαθμο με την Νίζνι στην τρίτη θέση του ομίλου, μία λιγότερη από την δεύτερη Νίμπουργκ και με τα πατήματά του στις θέσεις πρόκρισης να γίνονται πιο σταθερά. Ελεγξε τον αγώνα σε όλη του την διάρκεια η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου που αντέδρασε ψύχραιμα και στις αντεπιθέσεις των Τούρκων.

Το Περιστέρι έκανε έκανε κυριαρχικό πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκλήρωσε προηγούμενο με 30-21, έχοντας μπροστάρη τον Βασιλόπουλο να σκοράρει 10 από τους 12 πρώτους πόντους και συνολικά 5/6 τρίποντα στην περίοδο.

Στο δεύτεροι οι Τούρκοι πίεσαν και δυσκόλεψαν την επαφή με το καλάθι τους, το Περιστέρι προσαρμόστηκε παίζοντας και αυτό δυνατή άμυνα και έτσι κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 48-40 του ημιχρόνου.  

Συνδυάζοντας πιεστική άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές το Περιστέρι πήγε στο +18, 59-41 στο 24', όμως η Γκαζιαντέπ είχε και πάλι απάντηση. Ο Γέλοβατς και ο Ριτς άρχισαν να σκοράρουν, το Περιστέρι επέμενε σε τρίποντα που κάποια στιγμή σταμάτησαν να μπαίνου και οι Τούρκοι στο 29' μείωσαν στο σουτ, 65-62, με το δεκάλεπτο να λήγει με 69-64 για το Περιστέρι που είχε χάσει και τον Χρήστο Σαλούτρο ο οποίος χτύπησε με συμπαίκτη του στο γόνατο και πήγε στα αποδυτήρια στο 25'.

Ο "κλεφτοπόλεμος" συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με το Περιστέρι να φτάνει στο +12, 81-69, την Γκαζιαντέπ στο 36' να μειώνει σε 81-74 , χωρίς πάντως να της επιτρέπεται να γίνει πιο απειλητική και να διεκδικήσει την νίκη που δικαιούταν απόλυτα το Περιστέρι.

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ: Ο Βασιλόπουλος έκανε την αρχή, ο Χάτσερ πήρε την σκυτάλη, αλλά το... πολυεργαλείο του Περιστερίου στον σημερινό αγώνα ήταν ο Κίνγκλσεϊ Μόουζες, ο οποίος ήταν πανταχού παρών και είχε διψήφια παραγωγή σε πόντους και ριμπάουντ, δίνοντας και πολλές βοήθειες που δεν φαίνονται στην ομάδα του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι είχε καλύτερα ποσοστά σε δίποντα (61%  έναντι 51%) και σε τρίποντα (42% έναντι 32%) και λογικά σκόραρε 87 πόντους και νίκησε το ματς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ