27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πρώτος και καλύτερος

Ο Παναθηναϊκός τίμησε στο έπακρο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου κατακτώντας την πρώτη θέση στο τουρνουά που έφερε το όνομά του. Εξίσου σπουδαίο, όμως, ήταν ότι έπαιξε καλό μπάσκετ και νίκησε με τρόπο πειστικό και στον τελικό τη Φενερμπαχτσέ (85-80). Με καλή άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και επιθετικό πλουραλισμό ο Παναθηναϊκός έδειξε στην γενική πρόβα του πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Ο Παππάς είχε ρόλο κλειδί στην τελική επικράτηση, σταθερά καλοί οι Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Τόμας και Γκιστ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Σλούκας είναι φανερό πως κάνει πολύ καλύτερη τη Φενερμπαχτσέ, με την οποία δεν αγωνίστηκε ο Γιαν Βέσελι. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ζεστό χέρι από την περιφέρεια και τον Λοτζέσκι να εκτελεί έξω από τα 6.75μ., κάτι που του έδωσε εξ αρχής το προβάδισμα και μια καλή διαφορά. Την ίδια στιγμή η Φενερμπαχτσέ διατηρούσε την επαφή της με το σκορ κυρίως επειδή ο Ένις είχε ρέντα και σκόραρε με συνέπεια και παρά το γεγονός ότι ως πλέι μέικερ δεν μπορούσε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Από τη στιγμή που μπήκε ο Σλούκας δε, εγκλωβίστηκε στην εξαιρετική άμυνα πρώτα του Παπαπέτρου και μετά του Αντετοκούνμπο, έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου με 22-15.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ομπράντοβιτς έκανε ένα κόλπο, με το οποίο άλλαξε τη ροή του αγώνα. Πήρε την μπάλα από τα χέρια του Σλούκα, κάνοντάς τον σούτινγκ γκαρντ, και την έδωσε σε αυτά του Ντίξον, κίνηση η οποία μπέρδεψε την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Σλούκα. Ο Ντίξον συνεργάστηκε περίφημα με τον Λοβέρν, έβαλε κι ένα τρίποντο και καθώς επιθετικά ο Παναθηναϊκός κόλλησε απόντος του Λοτζέσκι, η Φενέρ ισοφάρισε.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, καθώς ο Παναθηναϊκός με την άνοδο του Καλάθη βρήκε επιθετικές λύσεις, όμως από την άλλη πλευρα και ο Σλούκας έχοντας απελευθερωθεί από το μαρκάρισμα ψηλότερου παίκτη, καθώς ο Πασκουάλ άλλαξε το αμυντικό σχήμα του, βρήκε κι αυτός το χέρι του. Έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ως το τέλος του ημιχρόνου, που έληξε με ισχνό προβάδισμα του Παναθηναϊκού (42-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να είναι κοντά στο σκορ σε όλη την τρίτη περίοδο, παρόλο που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Ο Καλάθης είχε ανέβει, ο Λοτζέσκι συνέχιζε να σκοράρει, ο Γκιστ βοηθούσε, ενώ από την άλλη ό,τι έκανε ο Λοβέρν, απόντος μάλιστα του Σλούκα.

Όταν όμως πέρασε στον αγώνα ο Σλούκας και βγήκε με τέταρτο φάουλ ο Καλάθης, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξεφεύγει. Υπεύθυνος γι΄αυτός ήταν ο Παππάς με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχε και τον γέμισαν αυτοπεποίθηση, αλλά και ο Λεκαβίτσιους, που με τρίποντο πίσω από τη σέντρα έκανε το 68-62 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με τον Λεκαβίτσιους ως πλέι μέικερ, κυριάρχησε πλήρως και εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, καθώς η Φενερμπαχτσέ δεν έδειχνε να έχει άλλες λύσεις πλην του Λοβέρν. Ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 85-72 και το μόνο που κατάφερε στο τέλος η τουρκική ομάδα ήταν να κλείσει λίγο την "ψαλίδα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ