25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτη φορά τζάμπολ στις 11 και Βετούλας εναντίον Απόλλωνα

Ποδαρικό κάνει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Α2, με την 16η αγωνιστική να μην κρύβει κάποια σύγκρουση κορυφής, αλλά να περιέχει ενδιαφέρονται παιχνίδια, με το πρώτο τζάμπολ να γίνεται νωρίς, μόλις στις 11 το πρωί στην Κω. Διαβάστε αναλυτικά τι έχετε να περιμένετε στα σημερινά (2/2) οκτώ παιχνίδια της αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Κω 11.00 Ιπποκράτης-Εθνικός Δαρλαμήτσος-Σταθόπουλος-Τσιμπούρης (Βιντζηλαίος)

Σπάνια συναντάμε ένα παιχνίδι να λαμβάνει τόπο σε τόσο πρωινή ώρα, με το τζάμπολ να γίνεται στις 11 το πρωί για να βοηθήσει τον Εθνικό στην μετακίνηση του. Και οι δυο ομάδες σίγουρα δεν είναι έτοιμες βιολογικά και σωματικά για αγώνα τη συγκεκριμένη ώρα, αλλά θα πρέπει να το πράξουν. Ο Ιπποκράτης θέλει να αφήσει πίσω του τις δυο συνεχόμενες ήττες. και σε αυτή από τον Αμύντα στην έδρα του και να μείνει σε τροχιά πλέι οφς, έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι. Ο Εθνικός ο οποίος θα ταξιδέψει αυθημερόν, κοιτάζει πλέον την ερχόμενη σεζόν που θα τον βρει στην Β' Εθνική.

ΚΓ Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Ευρώπη Πευκοχωρίου Παφίλης-Ταρενίδης Κ.-Παπαγερίδης (Αγορογιάννης)

Ο Ερμής πάντα βρίσκει κίνητρο, αλλά το 9-0 από μόνο του στα εντός έδρας παιχνίδια του μιλάει από μόνο του. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στο κλειστό της Αγιάς με την τωρινή μορφή του, ξεκινώντας μία σειρά προγραμματισμένων εργασιών που σκοπό έχουν να του δώσουν μία άλλη εικόνα. Απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Λίβανου, ο οποίος θέλει το απόλυτο των τριών νικών στον πάγκο του Ερμή, θα βρεθεί το Πευκοχώρι, το οποίο αναζητεί εκτός έδρας επιτυχίες ώστε να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση κοινοτικού, μετά την αποχώρηση του Κάντιτς.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Καστοριά Μαγκλογιάννης-Σκούτας-Κάρδαρης (Πατσαντζόπουλος) 

Στο Μεσολόγγι για την αποφυγή των πλεί άουτ ξεκίνησαν κοντά στην γραμμή των πλέι οφς φτάνουν, με την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου να μετράει 6 συνεχόμενες νίκες. Φυσικά το παιχνίδι απέναντι στην Καστοριά μόνο εύκολο δεν είναι, με τους γηπεδούχους να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Δεμερτζή και Πολίτη. Για τους φιλοξενούμενους το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κομβικό, καθώς με νίκη η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θα διπλασιάσει τα διπλά της, μετά από αυτό στο Πευκοχώρι, και θα κάνει το σημαντικότερο βήμα προς τα πλέι οφς. Με τις ομάδες να απέχουν μια νίκη, θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα η Καστοριά είχε νικήσει 73-65.

Νίκαιας «Ο Πλάτων» 17.00 Ιωνικός Ν.-Απόλλων Π. Μαλαμάς-Κοντίλης-Κυριακόπουλος (Τεφτίκης)

Αν και ο Απόλλων παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα, το παιχνίδι έχει μεγάλο φαβορί, και αυτό είναι ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος προελαύνει προς την άνοδο στην Basket League. Ιδιαίτερη συγκυρία το γεγονός ότι ο Νίκος Βετούλας, ο προπονητής των γηπεδούχων θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα η οποία τον ανέδειξε αγωνιστικά, ενώ έχει υπάρξει και προπονητής της για μια πενταετία (2010-2015).

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Μαρούσι Πουρσανίδης Κ.-Λόρτος-Τσιρτσιμάλης (Μπρίγκος)

Ένα από τα τελευταία της χαρτιά παίζει η Καβάλα, η οποία μετά την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Καρδίτσα, δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, έχοντας μάλιστα απέναντι της μια ομάδα με ίδιους στόχους, όπως είναι το Μαρούσι. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης δεν γνωρίζει αν θα αγωνιστεί ο Λιθουανός Σίμας Μπουτερλεβίτσιους (2,00 – 30 ετών), ενώ εκτός από τη νίκη, θα έχει και στο πίσω μέρος του μυαλού του και το -12 (82-70) με το οποίο είχε ηττηθεί στον Άγιο Θωμά. Το Μαρούσι έχοντας 5 νίκες έχει μπλέξει για τα καλά, και ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη η οποία να έρθει θα έχει διπλή σημασία.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Καρδίτσα Μπίκας-Καλογερόπουλος Φ.-Γιακείμη (Κωστής)

Ήταν 1/12 το 2018 όταν ο Κόροιβος πετυχαίνει την τελευταία του νίκη στο πρωτάθλημα, και έκτοτε αγνοεί το ροζ φύλλο αγώνα, έχοντας μπλέξει για τα καλά στη ζώνη των πλέι άουτ. Η ομάδα της Αμαλιάδας σε αυτό το διάστημα μετράει τρεις εντός έδρας αποτυχίες, με τα περιθώρια να έχουν στενέψει. Ο Μιχάλης Κουλουριώτης συνεχίζει να έχει αμφίβολο τον Τσιάκο, με την απουσία του να δημιουργεί πρόβλημα στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Η Καρδίτσα από την πλευρά της προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό στην Καβάλα, και αν γυρίσει στην βάση της με ένα διπλό στην Ήλιδα θα μπορεί να κάνει τα δικά της όνειρα. Ως αντίπαλος επιστρέφει ο Κακλαμάνος, ο οποίος αγωνίστηκε στον Κόροιβο όταν αυτός κέρδισε την άνοδο του για την Basket League.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ψυχικό Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης-Ντούρας (Αστρεινίδης)

Ο Ηρακλής συνεχίζει να βρίσκεται μια νίκη πίσω από τον Ιωνικό και μια νίκη μπροστά από τον Ερμή Αγιάς, και όσο διεκδικεί την πρώτη θέση, άλλο τόσο θα πρέπει να έχει το νου του και στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς. Απέναντι στο Ψυχικό η ομάδα του Κώστα Μέξα θέλει να εμφανιστεί συγκεντρωμένη, ώστε να διασφαλίσει το απόλυτο στην έδρα της, πριν την δύσκολη έξοδο στην Καρδίτσα. Το Ψυχικό μέτρησε δυο συνεχόμενες νίκες, με την σημαντικότερη να έρχεται στην Αμαλιάδα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες ομάδες στην κατηγορία, που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν καταστάσεις.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Αμύντας Θεονάς-Παπαθανασίου-Σπυρόπουλος (Άκελ)

Αν κάποιος έλεγε ότι μετά από το πέρας ενός γύρου ο Αμύντας θα βρισκόταν μια νίκη πιο πάνω από τον Διαγόρα, ελάχιστοι θα πόνταραν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο η ομάδα του Υμηττού έχοντας κλείσει τον πρώτο γύρο με 6 εκτός έδρας νίκες φαντάζει ιδιαίτερα επικίνδυνος μακριά από τον Υμηττό, κάτι που γνωρίζει ο Γιώργος Σκαραφίγκας, ο οποίος θέλει αφενός τη νίκη ώστε η ομάδα του να κάνει το 2-0 επί των «πορτοκαλί» και αφετέρου να δει την ομάδα του ξεπερνάει ανώδυνα τον τρόπο που ήρθε η ήττα στην Λάρισα από τον Ερμή Αγιάς.

Η Βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (13-2) 28
————————————-
2.Ηρακλής (12-3) 27
3.Ερμής Αγιάς (11-4) 26
4.Αμύντας (9-6) 24  
5.Καστοριά (9-6) 24
————————————-
6.Διαγόρας Δρυοπιδέων (8-7) 23
7.Ψυχικό (8-7) 23
8.Καρδίτσα (8-7) 23
9.Χαρίλαος Τρικούπης (8-7) 23
10.Ιπποκράτης Κω (8-7) 23
————————————-
11.Πευκοχώρι (6-9) 21
12.Κόροιβος Αμαλιάδας (6-9) 21
13.Απόλλων Πατρών (5-10) 20
14.Μαρούσι (5-10) 20
————————————-
15.Καβάλα (3-12) 18
16.Εθνικός Πειραιά (1-14) 16



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ