22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρώτα να σώσει την παρτίδα

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με τη Μπαρτσελόνα ήδη στο +12 (55-43) σε μια διεκδικούμενη μπαλιά, ο Χάνγκα βούτηξε – πέφτοντας πάνω στις καρέκλες στα court seat – και έσωσε τη μπάλα, την ίδια ώρα που ο Τουπάν πηδούσε ψηλά για να την αποφύγει !

Σε εκείνη τη μεμονωμένη φάση ουσιαστικά «φωτογραφιζόταν» ολόκληρο το παιχνίδι δείχνοντας τη διαφορά διάθεσης, ετοιμότητας, πάθους και ότι άλλου θέλετε μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακού.
Δύο ομάδων που μπήκαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο στο παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά, εξ ου και το εντυπωσιακό 27-6 της πρώτης περιόδου με το οποίο προηγήθηκαν οι Καταλανοί !

«Εντάξει ίσως χρειαζόμαστε παίκτη, αλλά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι ίδιοι παίκτες ήταν που νίκησαν στη Βαρκελώνη» προασπίστηκε το προ μηνός και κάτι (18/12) αγώνα στην Καταλωνία.
Μόνο που τότε ο Κέβιν Πάνγκος τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους, 1 λάθος και 0 ασίστ, ενώ στον Πειραιά χωρίς ουσιαστική πίεση είχε εύκολα 9 πόντους, 8 ασίστ και 0 λάθη.

Ο Κρίς Σίνγκλετον σε εκείνο το παιχνίδι τελείωσε με 0 πόντους και 0/5 σούτ συνολικά αφού έβλεπε πάντα ένα δάσος χεριών από έναν και δύο και τρεις καμμιά φορά παίκτες να βγαίνουν πάνω του.
Στο ΣΕΦ (18π με 5/8 τρίποντα) είναι δεδομένο ότι θα είχε κερδίσει άνετα θέση στο ολ σταρ γκέιμ της Θεσσαλονίκης την άλλη εβδομάδα για το διαγωνισμό τριπόντων, καθώς σούταρε μόνος του (ιδιαίτερα όταν τον μάρκαρε ο ΛεΝτέι) !

Εχουμε ξαναναφερθεί από εδώ σε αυτή τη μπασκετική γωνιά, τότε που οι νίκες διαδέχονταν η μία την άλλη ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται απαραίτητα ενίσχυση όχι μόνο με κοντό, αλλά και με αθλητικό ψηλό, όσο και αν ο Ισραηλινός τεχνικός θέλει να στηρίξει μια από τις επιλογές-στοιχήματά του.

Ο Ζακ ΛεΝτέι δεν μπορεί με τίποτε να μπει – σε αυτό το επίπεδο αγώνων – μόνιμα στα παπούτσια του Νίκολα Μιλουτίνοφ και φυσικά δεν αρκεί το – σχεδόν πάντα θετικό – επτάλεπτο, οκτάλεπτο του Γιώργου Μπόγρη.

«Οποτε πάμε να κοιτάξουμε λίγο πιο ψηλά προσγειωνόμαστε ανώμαλα» αποφάνθηκε ένας από τους εμπειρότερους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Πρίντεζης την παραμονή του αγώνα και αυτό είναι το πιο άσχημο για τους Πειραιώτες.
Οτι είχαν αυτή την εμφάνιση σε ένα παιχνίδι, όπου μπήκαν ψυλιασμένοι από το πρώτο λεπτό για το βαθμό δυσκολίας του, αλλά μόνο κατά διαστήματα ο Σπανούλης, ο Τουπάν και ο Στρέλνιεκς είχαν μπει στο πνεύμα του αγώνα.

Σαφώς σε ένα παιχνίδι που μια ομάδα έχει 4/23 τρίποντα και 9 χαμένες βολές είναι δύσκολο να νικήσει, αλλά σε εκείνο το πεντάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός με το 15-0 πλησίασε στο -6 (21-27) έχοντας υποχρεώσει τη Μπαρτσελόνα σε 14 συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις (!) χρησιμοποίησε τη μόνη συνταγή που μπορούσε να τον βοηθήσει. Την επιθετική άμυνα.

Ελειπε όμως (ουσιαστικά) ένας από τους καλύτερους εκφραστές της και σίγουρα αυτό ήταν βάλσαμο για την πρώην ομάδα του. Ο Κώστας Παπανικολάου – που δίνει τρομερή ενέργεια σε όποια ομάδα και αν παίζει – δεν μπορούσε να βοηθήσει και ήταν περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους στη δεκάδα.

Το κακό είναι ότι τον παίκτη (κοντό) που θέλει να πάρει εδώ και καιρό ο Μπλάτ (και έπρεπε να έχει έρθει...χθες)  πλέον όταν (και αν) αποκτηθεί δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πιο κρίσιμη τριάδα αγώνων της σεζόν που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες στην Πόλη (Μακάμπι και Εφές εκτός έδρας είναι τα δύο επόμενα παιχνίδια).

Ακούγεται ίσως υπερβολικό για μια ομάδα που κυνηγούσε μέχρι χθες ακόμα και την 4η θέση (και μαθηματικά – μόνο – έχει ελπίδες ακόμα).
Ο Ολυμπιακός με δεδομένο μάλιστα ότι χάνει...λάδια τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον κανόνα του καλού χαρτοπαίκτη.
Πρώτα σώζεις την παρτίδα και μετά πας να την κερδίσεις.
Με τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας στην επόμενη πεντάδα αγώνων (σε Μακάμπι, Εφές, Αρμάνι και στο Μαυροβούνιο με τη Μπούντουτσνοστ όπου έχασαν Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα) και μοναδικό εντός αυτό με τους Μοσχοβίτες του Δημήτρη Ιτούδη, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν βασικό στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ και μετά βλέπουν για την κατάταξη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ