25.6 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Πρόκριση για Ουόριορς, Σίξερς (vid)

Οι Ουόριορς δεν χαρίστηκαν στους προβληματικούς φέτος Σπερς και με την επιστροφή της σειράς στο Όκλαντ "καθάρισαν". Κέρδισαν με 99-91 και με συνολικό σκορ 4-1 προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας, όπου τους περιμένουν οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς του πρώην βοηθού προπονητή τους, Άλβιν Τζέντρι.

Ο Στεφ Κάρι δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στο γόνατο και ο Κέβιν Ντουράντ ήταν άστοχος και εκτός φόρμας. Έτσι, τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλαν ο "καυτός" σε αυτά τα πλέι οφ Κλέι Τόμπσον, που σκόραρε 24 πόντους και ο εκπληκτικός Ντρέιμοντ Γκριν, που έκανε τα πάντα. Σκόραρε 17 πόντους, μάζεψε 19 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας για τα πλέι οφ), μοίρασε 7 ασίστ και έβαλε 4 πολύτιμους πόντους στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κόβοντας οριστικά τον βήχα των Σπερς.

Η ομάδα του Σαν Αντόνιο, που και πάλι είχε στον πάγκο ως πρώτο προπονητή τον Ετόρε Μεσίνα αντί του πενθούντος Γκρεγκ Πόποβιτς, έχανε σταθερά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με μεγάλες διαφορές, όμως στην τελευταία περίοδο μάζεψε τη διαφορά και ένα λεπτό πριν από το τέλος πλησίασε στο καλάθι, κυρίως χάρη στις προσπάθειες του καταπληκτικού ΛαΜάρκους Όλντριτζ (30π., 12ρ.). Όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και να μείνει ζωντανή στη σειρά. Ο Μιλς σκόραρε 18 πόντους και ο Μανού Τζινόμπιλι 10, σε αυτό που πιθανότατα ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Άλλωστε έχει πατήσει πια τα 40...

Στη Φιλαδέλφεια οι Σίξερς κέρδισαν με 104-91 τους Χιτ και προκρίθηκαν με σκορ 4-1 στους ημιτελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά το 2012 και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που εξελίχθηκε σε ένα ξέφρενο πάρτι. Το ρυθμό έδινε ο διάσημος στις ΗΠΑ και πολύ αγαπητός στη Φιλαδέλφεια ράπερ Μικ Μιλς, ο οποίος μόλις είχε αποφυλακιστεί και μάλιστα πήγε στο γήπεδο κατ' ευθείαν από τη φυλακή με ελικόπτερο! Ο Τζόελ Εμπίιντ με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Μπεν Σίμονς με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές της νέας νίκης των Σίξερς, που περιμένουν τον Αντετοκούνμπο ή τους Σέλτικς στην επόμενη φάση. Ο Κέλι Όλινικ είχε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ για τους Χιτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ