28.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόκληση νίκης και τετράδας

Την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του 40ού Ευρωμπάσκετ έχει η Εθνική Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία (13/09, 18.45, ΕΡΤ1) στο «Σινάν Ερντέμ».

Μετά τη σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά, με τη νίκη τους επί της Λιθουανίας, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα -που δεν έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα- εμφανίζονται πανέτοιμοι και αποφασισμένοι για ακόμα μία μεγάλη νίκη. Οι Ρώσοι μετρούν μέχρι στιγμής μόλις μία ήττα και πέντε νίκες στη διοργάνωση, ενώ στους «16» απέκλεισαν με εμφατικό τρόπο την Κροατία. Οι Έλληνες διεθνείς, χωρίς τον τίτλο του φαβορί που φρόντισαν μάλιστα να… αποτάξουν, στοχεύουν σε ακόμα μία πειστική εμφάνιση, ικανή να τους «ανοίξει» το δρόμο για τη διεκδίκηση μεταλλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Από το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έχει να προκριθεί στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου η ελληνική ομάδα. Οκτώ χρόνια αργότερα η «επίσημη αγαπημένη» βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τα ημιτελικά με... εμπόδιο την ισχυρή «αρκούδα» και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2007, που έχει φιλόδοξο ρόστερ, με τους Αλεξέι Σβεντ στην περιφέρεια και Τιμοφέι Μοζγκόφ στη φροντ λάιν να ξεχωρίζουν. Οι δύο αντίπαλοι ταιριάζουν μεταξύ τους στα ματσαρίσματα, ενώ «μελανό σημείο» των παικτών του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς είναι ο «άσος», καθώς έχουν μόνο έναν κλασικό πόιντ γκαρντ, τον Ντμίτρι Κβοστόφ.

Στον άλλον προημιτελικό, από τον οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του νικητή του Ελλάδα-Ρωσία στους «4», η Ιταλία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία (13/09, 21.30, ΕΡΤ1), με αμφότερες τις ομάδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, αλλά το πάθος και η διάθεση των παικτών τους για διάκριση να περισσεύουν. Έτορε Μεσίνα και Σάσα Τζόρτζεβιτς προετοίμασαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους και πλέον θα πρέπει οι παίκτες τους να κυριαρχήσουν κι εντός παρκέ, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο, για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα (13/09):
18.45 Ελλάδα-Ρωσία ΕΡΤ1
21.30 Ιταλία-Σερβία ΕΡΤ1

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ