20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόκληση και για τον ίδιο τον Μπλάτ, ο νέος Ολυμπιακός

Σε χρόνο ρεκόρ, έναν περίπου μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας, το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά έχει κλείσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να ικανοποιούν σχεδόν στο έπακρο τις επιθυμίες του Ντέηβιντ Μπλάτ. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε καλύτερο για τον Ιωάννη Παπαπέτρου (που ήθελε να αλλάξει περιβάλλον και δεν ήταν οικονομικό το θέμα) ενώ και με την παρότρυνση του ίδιου του κόουτς, η ομάδα αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του Χένρι ο οποίος τελικά δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και θα μετακομίσει στο μακρινό Καζάν και την Ούνιξ του Δημήτρη Πρίφτη. 

Είναι ο παίκτης που ήθελε ως πρώτη επιλογή ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού και θα μπορούσαν να του κάνουν εκ νέου κρούση, αλλά δεν ήθελαν να περιμένουν καθώς ο παίκτης δεν αποφάσιζε σχεδόν μια εβδομάδα. Προφανώς ο Μπλάτ θεώρησε ότι με τον Αξελ Τουπάν (ο οποίος βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι, ως θέση,  ο αντι-Χένρι) καλύπτει λίγο παραπάνω και καλύτερα και τη θέση 3, έστω χάνοντας σε δημιουργία που θα είχε με έναν κλασσικό γκάρντ όπως τον Χένρι.

Ενα άλλο στοιχείο που είναι φανερό είναι ότι εφέτος ο Ολυμπιακός δεν θα είναι τόσο - πλέον - προσκολλημένος στις περίφημες περιστροφές (Pick & Roll) αλλά θα παίζει με πιο αθλητικό τρόπο και με αρκετή κίνηση χωρίς τη μπάλα. Σαφώς και οι παίκτες (στοιχήματα του κόουτς και κατ' επέκτασιν της ομάδας) που αποκτήθηκαν είναι πιο αθλητικοί από τους περσινούς ξένους, αν και στη θέση "4" όσον αφορά   τουλάχιστον την αθλητικότητα - παρά την ενίσχυση που θα δίνει ο Ζακ ΛεΝτέι, ο Ολυμπιακός και πάλι έμεινε πίσω.

Χρειαζόταν ένα - ξεκάθαρα - αθλητικό τεσσάρι καθώς Βεζένκοφ, Αγραβάνης και Πρίντεζης στο "4" και Μιλουτίνοφ και Μπόγρης στο "5" δεν έχουν την ίδια αθλητικότητα που θα μπορούσε να βρει σε μια καλή περίπτωση Αμερικάνου και όχι μόνο. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες θέσεις που οι επιλογές (Ουίλιαμς-Γκός, Τουπάν και Τίμα) είναι πολύ πιο αθλητικές.

Επίσης ως ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ελληνικού κορμού, οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν από την ΑΕΚ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη ο οποίος έχει αποδείξει ότι το λέει η καρδούλα του και από άμυνα και από σούτ.

Οπως και να έχει ο κόουτς Μπλάτ έχει αναδείξει ουκ ολίγους παίκτες στην καριέρα του, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο και εδώ έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα πρώτα απ' όλα με τον εαυτό του. Το πιστεύει πολύ και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι νέες μεταγραφές υπογράφουν διετή συμβόλαια, ακριβώς όσο είναι και το συμβόλαιο του κόουτς. Θέλει την ομάδα πιο γρήγορη και της μείωσε και το μέσο όρο ηλικίας σχεδόν δύο χρόνια, αλλά η προσήλωση στην άμυνα θα είναι και πάλι βασικό στοιχείο.

Πλέον έχοντας όλο το υλικό στα χέρια του και ένα εντελώς νέο τεχνικό τίμ (για πρώτη φορά επί εποχής Αγγελόπουλων καθώς πάντα ο Μίλαν Τόμιτς τουλάχιστον παρέμενε στην ομάδα) καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και στον Ολυμπιακό, τον οποίο καλείται να επαναφέρει στους τίτλους. Το καλό μπάσκετ απλά (που έπαιξε και πέρυσι η ομάδα για μεγάλο διάστημα) δεν αρκεί...

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ