23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πρωταθλήτρια η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου! (pics+vids)

Mετά από μία πανδημία, πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, μια αποβολή του Σκότι Ουίλμπεκιν για πειθαρχικό παράπτωμα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ισραήλ, κάμπτωντας την αντίσταση της αξιόμαχης Μακάμπι Ρισόν, η οποία έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε τελικά νερό, αφού ηττήθηκε με 86-81. 

Aυτή ήταν αισίως η 54η φορά που η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατακτά το πρωτάθλημα στο Ισραήλ, ενώ για τον Έλληνα τεχνικό, αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχής του τίτλος! 

Η ομάδα του «λαού» πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από νωρίς και έδειξε τη διαφορά επιπέδου της, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 18 πόντους (54-36) και έχοντας μοιράσει 16 ολόκληρες ασίστ (την ώρα που η Ρισόν είχε μόλις 4). 

H Mακάμπι Ρισόν παραιτήθηκε τόσο εύκολα από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδια και έκανε την αντεπίθεσή της μετά την ανάπαυλα. Περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε, μείωσε σε απόσταση αναπνοής (82-81), αλλά ο Στούντεμαϊρ, με κρύο αίμα, ευστόχησε 2 φορές από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. 

Aμάρε Στούντεμαϊρ και Οθέλο Χάντερ έδειξαν το δρόμο, πετυχαίνοντας 18 πόντους έκαστος και από 7 και 8 ριμπάουντ αντίστοιχα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχα 14 πόντους στο πρώτο μισό του αγωνά, αλλά μετά «σώπασε» και δεν σκόραρε ξανά. 

Την παράσταση από πλευράς Ρισόν έκλεψε ο Ντι Άντζελο Χάρισον, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 38(!) πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά έμεινε με άδεια χέρια. 

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 54-36, 69-59, 86-81



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ