27.6 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Προτεραιότητα στο “τριάρι”

Με την απόκτηση των Τάιλερ Ρόμπερσον και Εξέβιερ Ράταν-Μέις η ΑΕΚ έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της νέας σεζόν. Στην πραγματικότητα μένουν ακόμα δύο κινήσεις για να συμπληρωθεί το παζλ κι αυτές είναι που θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες. Θα αποκτηθούν δύο ξένοι, ένας σμολ φόργουορντ κι ένας πάουερ φόργουορντ και... τέλος.

Η προτεραιότητα έχει δοθεί στο "τριάρι". Αυτός είναι ο παίκτης που θα αποκτηθεί πρώτα. Έτσι όπως έχει δομηθεί το ρόστερ, ο ρόλος του συγκεκριμένου παίκτη είναι κομβικός, γι' αυτό ο Λούκα Μπάνκι ψάχνει κάποιον που θα συνδυάζει ικανότητες και εμπειρία. Χρειάζεται έναν παίκτη με αθλητικά προσόντα και έφεση στο ριμπάουντ, ώστε να έχει τα αντίθετα χαρακτηριστικά με τον Χάρη Γιαννόπουλο και να συνθέσουν ένα αρμονικό δίδυμο στη θέση, ταυτόχρονα όμως και με αρκετές παραστάσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και τούτο διότι έχουν ήδη αποκτηθεί δύο Αμερικανοί που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη (Ράταν-Μέις, Ρόμπερσον) κι ένας ακόμα με μικρή εμπειρία (Γκρίφιν), οπότε χρειάζεται ένα αντιστάθμισμα ώστε να μη διαταραχθεί το ισοζύγιο.

Ο Μπάνκι έχει ήδη εντοπίσει τους στόχους και αυτή τη στιγμή γίνονται οι διαπραγματεύσεις που θα καθορίσουν και την τελική επιλογή. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.

Μετά τον σμολ φόργουορντ η ΑΕΚ θα κλείσει και το "τεσσάρι" που θέλει, ώστε να κλείσει το ρόστερ. Ο Ντελρόι Τζέιμς είναι η μία επιλογή, φαίνεται μάλιστα ότι είναι και η πιο εύκολη, δεδομένου ότι υπάρχει σύγκλιση μαζί του στο οικονομικό κι αν ο προπονητής ανάψει το πράσινο φως, τότε η συμφωνία θα κλείσει άμεσα. Παρ' όλα αυτά ο Μπάνκι εξακολουθεί να ψάχνει στην αγορά και για άλλες περιπτώσεις με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Αν δεν βρει σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε θα επιστρέψει ο Τζέιμς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ