24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Προμηθέας: Ο “επαναστάτης” του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ο Προμηθέας Πάτρας βρέθηκε στο μικροσκόπιο του Basketball Champions League, με τη διοργανώτρια αρχή να αναλύει το προφίλ των Πατρινών ενόψει της φάσης των "16". Σε μία ανάλυση απολαυστική με οδηγό το μύθο του Προμηθέα με την κλοπή της φωτιάς από τους θεούς, το σύνολο του Μάκη Γιατρά ξετυλίγεται στα μάτια των φίλων της διοργάνωσης σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, φαίνεται σχεδόν απίθανο το πως πριν από λίγα χρόνια η ομάδα βρισκόταν στη Γ΄ΕΣΚΑ-Η και φέτος βρέθηκε να αγωνίζεται στα παρκέ του Champions League και να κοιτάζει στα μάτια υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ  στις εγχώριες διοργανώσεις όπως για παράδειγμα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 

«Αν κάποιος μου έλεγε ότι κάποια μέρα θα βρισκόμαστε στην Α1 στην Ελλάδα θα του έλεγα πως είναι τρελός, είναι αδύνατο» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα, ενώ τόνισε πως το μυστικό της επιτυχίας πίσω από τους Πατρινούς είναι το αίσθημα της οικογένειας που βγάζει η ομάδα: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι όλοι όσοι παίζουν στην ομάδα να νιώθουν Έλληνες- ακόμη και οι Αμερικανοί. Πρέπει να τους μεταδώσουμε τι σημαίνει η ελληνική οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να φροντίζουμε όλα όσα χρειάζονται για τη ζωή τους, όχι μόνο χρήματα. Είναι η οικογένειά μου, τα παιδιά μου και πρέπει να φροντίζεις τα παιδιά σου. Όχι μόνο να τους δίνεις κάτι να φάνε αλλά και να φροντίζεις να νιώθουν καλά. Έρχονται σε μία ξένη χώρα χωρίς να γνωρίζουν κανένα. Οφείλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν πως δεν παίζουν μπάσκετ μόνο για τα λεφτά αλλά και για κάτι παραπάνω. Έτσι προσεγγίζουμε εμείς τους παίκτες».

Η επιτυχία του Προμηθέα στηρίζεται και σε κάτι ακόμα: Στη σκληρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. «Είναι πολύ εύκολο να έχεις μία καλή επαγγελματική ομάδα. Εξαρτάται από το πόσα χρήματα ξοδεύεις αλλά κυρίως έχει να κάνει με το πόσο καλές είναι οι ακαδημίες σου. Γιατί δεν μπορείς να αγοράσεις μία καλή ομάδα U-16 ή U-18. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα πάνω σε αυτά τα παιδιά αλλά χρόνο προκειμένου να τα βοηθήσεις να εξελιχθούν. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ