25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Προμηθέας να τον πιεις… στο ποτήρι! (pics)

Ο Προμηθέας Πάτρας έδωσε ένα... σκληρό μάθημα στην Λάρισα (96-69) για την πρεμιέρα της Basket League και οι γηπεδούχοι μπήκαν με το... αριστερό στην πρώτη τους εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν ο Κατσίβελης (13π., 7ασ.) και ο Χολ (12π., 7ασ.) ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ρέινολντς με 20 πόντους.

Στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης ο Προμηθέας Πάτρας επέβαλε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα τον ρυθμό του και με... όπλα τον πλουραλισμό του στην επίθεση (σκόραραν και οι έντεκα παίκτες που αγωνίστηκαν) και το βάθος του πάγκου του, έδωσαν στην ομάδα του Μάκη Γιατρά το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή σεζόν.
Οι γηπεδούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα αν και στην πρώτη περίοδο έδειξαν το.. σκληρό τους πρόσωπο και με τους Παπαντωνίου και Παρκς κυνηγούσαν από κοντά το σκορ (22-19). Η συνέχεια στη δεύτερη περίοδο ήταν ίδια με τους Πατρινούς να βρίσκουν λύσεις σχεδόν από όλους τους παίκτες του στο παρκέ και να αυξάνει τη διαφορά στο ημίχρονο (49-32).
Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα ήθελα να κάνει την αντεπίθεσή της και με πρωτεργάτες τους Αμερικανούς Ρέινολντς και Μπερχανεμεσκέλ ροκάνισε τη διαφορά στο 61-49 αλλά και πάλι ο Προμηθέας είχε τις απαντήσεις του κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 74-55. Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν έκρυβε κάποια συγκίνηση και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά αυξανόταν και έτσι ο Προμηθέας πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 96-69.

*Ο μοναδικός απών της ομάδας του Μάκη Γιατρά ήταν ο Φίλερ, ο οποίος αποκόμισε έναν τραυματισμό από τη Ρωσία και δεν αγωνίστηκε ούτε στο Gomelsky Cup απέναντι στην Ούνικς

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση αλλά σίγουρα ο Λευτέρης Μαντζούκας έκλεψε... τις εντυπώσεις στο γήπεδο της Λάρισας. Ο «ψιλόλιγνος» γκαρντ του Προμηθέα είναι μόλις 16 χρονών και αγωνίζεται ανάμεσα στους... μεγάλους με αρκετή άνεση. Αυτό βέβαια το μαρτυράει και η σημερινή εμφάνισή του με 11 πόντους (2/2διπ., 2/3τρ.), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Oι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και αυτό συνέβη και στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης με τα στατιστικά να είναι συντριπτικά υπέρ του Προμηθέα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχαν τα 17 λάθη των γηπεδούχων έναντι των 9 λαθών της ομάδας του Μάκη Γιατρά ενώ και το εξαιρετικό 50% ποσοστό στο τρίποντο για τους νικητές (15/30) έκανε τη διαφορά όταν η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά σούταρε με ποσοστό 30% (6/20). Επίσης εντύπωση κάνουν και οι σχεδόν διπλάσιες ασίστ των φιλοξενούμενων (35ασ.) έναντι των γηπεδούχων με μόλις 19 ασίστ.


Τα δεκάλεπτα: 19-22, 32-49, 55-74, 69-96

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ