16.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Προκοπή χωρίς Γιάννη (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ταξίδεψε στο Σικάγο, αλλά δεν έπαιξε, διότι πονούσε το γόνατό του. Ήταν καθισμένος στον πάγκο με πολιτικά και πανηγύριζε για κάθε καλή ενέργεια των συμπαικτών του. Βοήθησε όσο μπορούσε εκτός παρκέ. Εντός παρκέ τη δουλειά έκαναν οι Κρις Μίντλετον και Μάλκολμ Μπρόγκντον, που σκόραραν από 22 πόντους έκαστος και οδήγησαν τους Μπακς σε νίκη επί των Μπουλς με 117-106.

Ήταν η 17η νίκη στα τελευταία 19 παιχνίδια για τους Μπακς. Ήταν επίσης η όγδοη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους, ένα σερί που δεν είχαν ξανακάνει από τη σεζον 1981-82, όταν είχαν εννέα συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Η προέλασή τους συνεχίζεται, διότι όπως λέει και ο Μπρόγκντον "έχουμε έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ (Σ.Σ. ο Γιάννης είναι αυτός...), αλλά ακόμα κι όταν δεν παίζει, εξακολουθούμε να έχουμε καλή ομάδα".

Ο Λόρι Μαρκάνεν και ο Ρόμπιν Λόπεζ σκόραραν από 26 πόντους έκαστος για τους Μπουλς, που διέκοψαν το σερί των τριών νικών που έτρεχαν.

Στο Λος Άντζελες ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε τα πάντα, όμως αυτά δεν αποδείχθηκαν αρκετά. Οι Κλίπερς ήταν καλύτεροι και νίκησαν με 121-112 τους Μάβερικς και πατούν πλέον γερά στην έβδομη θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Ο Σλοβένος επέστρεψε μετά από απουσία από δύο αγώνες και σημείωσε το τέταρτο φετινό του τριπλ νταμπλ με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ κάνοντας μία ακόμα καταπληκτική εμφάνιση, δίχως αντίκρισμα όμως για τους Μάβερικς, που υπέστησαν πέμπτη συνεχόμενη ήττα. Το μυστικό για τους Κλίπερς ήταν ο πάγκος τους, που συνεισέφερε 71 πόντους και ήταν το κλειδί της τελικής επικράτησής τους. Ο Μοντρζέλ Χαρέλ με 32 πόντους και ο Λου Ουίλιαμς με 21 ήταν οι πρώτοι σκόρερ τους.

Στο Μέμφις ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε τριπλ νταμπλ, αλλά οι Λέικερς έχασαν ξανά! Δεν μπόρεσαν να νικήσουν ούτε τους τραγικούς φέτος Γκρίζλις, οι οποίοι πάντως στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν εξαιρετικοί και πήραν τη νίκη με 110-105 χάρη σε 30 πόντους από τον Μάικ Κόνλεϊ και 20 πόντους από τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, που είχε και 13 ριμπάουντ.

Ο ΛεΜπρόν είχε 24 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ και έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, που έχει θέση στο Top-10 όλων των εποχών σε πόντους και ασίστ! Είναι ήδη πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών, ενώ από σήμερα είναι και 10ος πασέρ, καθώς έφτασε τις 8.535 ασίστ και ξεπέρασε τον Αντρέ Μίλερ. Νίκες δεν μπορεί να πετύχει φέτος με τους Λέικερς, ωστόσο δεν έχανε την αισιοδοξία του μετά το παιχνίδι και έλεγε πως είναι στο χέρι τους να ανατρέψουν την κατάσταση. Ίδωμεν... Ο Μπράντον Ίνγκραμ σκόραρε 32 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ