25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πρεμιέρα… στον αέρα λόγω επικύρωσης της βαθμολογίας!

Σε έκτακτο Δ.Σ. που συγκλήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ για αύριο το μεσημέρι, θα επιχειρηθεί να δοθεί μια λύση στην ασάφεια που έχει προκύψει για την τελική βαθμολογία της Stoiximan.Gr Basket League. Το θέμα που επισήμανε το Basketa.gr σε άρθρο λίγο μετά την λήξη της τελευταίας αγωνιστικής, είχε και συνέχεια σήμερα, με τον Προμηθέα να στέλνει επιστολή προς ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και ΚΕΔ με την οποία ενημέρωσε για τις αμφιβολίες του και ζητούσε σαφή απάντηση.

Το δεύτερο κριτήριο του άρθρου IV Κατάταξη ομάδων - Ισοβαθμίες, της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος, είναι το... αγκάθι, λόγω της μεγάλης σύμπτωσης του να έχουν οι ισόβαθμοι Λαύριο και Κύμη από μία νίκη μεταξύ τους, με την ίδια διαφορά πόντων.

Οι ερμηνείες που έχουν δοθεί είναι δύο διαφορετικές, η καθεμία όμως βγάζει και διαφορετική βαθμολογία, αυτήν που έχει ο ΕΣΑΚΕ με το Λαύριο 6ο και την Κύμη 7η και την αντίστροφη. Η ΕΟΚ δεν ενεπλάκη στην ιστορία, παραπέμποντας στον κανονισμό πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ και... παροτρύνοντας να βρουν μόνοι τους την λύση και αυτό αναμένεται να γίνει αύριο. Στην συνεδρίαση, μάλιστα, έχει κληθεί και η αρμόδια στατιστική υπηρεσία που έχει περάσει το σχετικό πρόγραμμα με όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να μελετηθεί κάθε παράμετρος και η όποια κατάληξη να είναι ομόφωνη και να μην αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

Προκύπτουν βέβαια, δύο ερωτήματα. Το πρώτο είναι, γιατί για ένα θέμα το οποίο είχε αναφερθεί εκτενώς και στην ΕΡΤ κατά την διάρκεια της κάλυψης της προτελευταίας αγωνιστικής, δεν δόθηκε στο μεοσδιάστημα μια ξεκάθαρη απάντηση για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Το δεύτερο, είναι τι θα γίνει με την πρεμιέρα των πλέι οφ. Τα ματς είναι να αρχίσουν την Τετάρτη, αλλά χωρίς να έχει βγει πρόγραμμα μέχρι ένα 24ωρο νωρίτερα, είναι άγνωστο αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή, θα υπάρξει μετάθεση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ