23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρίντεζης: «Κοινωνικοί και φιλανθρωπικοί οι στόχοι της διοργάνωσης» (pic)

Το 2ο LG AegeanBall Festival ξεκίνησε στην Σύρο και στην συνέντευξη τύπου ο εμπνευστής της ιδεάς, Γιώργος Πρίντεζης, τόνισε πως οι στόχοι της διοργάνωσης είναι κοινωνικοί, φιλανθρωπικοί και αγωνιστικοί, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε νέα παιδιά γνωρίσουν τους παίκτες από κοντά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού:

«Φέτος προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Δεν γίνεται μόνο επειδή είμαι εγώ εδώ. Χρειάζονται παρά πολλοί εθελοντές, χορηγοί, ο Δήμος. Όταν μου ήρθε σαν ιδέα υπήρχε ένα μεγάλο πρόσημο, αυτό ήταν το όμορφο μέρος, η κεντρική πλατεία της Σύρου. Πέρυσι πήγε πολύ καλά. Το σημαντικότερο; Δεν είναι ο σκοπός να παίξουμε απλά μπάσκετ και να φύγουμε. Οι στόχοι είναι κοινωνικοί, φιλανθρωπικοί και αγωνιστικοί, καθώς και να γνωρίσουν παίκτες τα ντόπια παιδιά που διαφορετικά δεν θα είχαν ποτέ αυτή τη δυνατότητα. Το LG AegeanBall Festival προσπαθεί να γίνεται συνεχεία καλύτερο και να βελτιώνεται. Αυτό δείχνουν και όλες οι συμμέτοχες αθλητών και χορηγών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Το επίπεδο και οι καθαροί σκοποί της διοργάνωσης αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες ήθελαν να έρθουν από μονοί τους, να συμβάλουν από μονοί τους για την ανάδειξη της ομορφιάς των Κυκλάδων, αλλά και του μπάσκετ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να το ευχαριστηθείτε!».

Σε ερώτηση για το αν αποφορτίζεται μετά τους τελικούς, επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες, είμαστε πίσω σε αυτό τον τομέα. Όταν τέλειωσαν οι τελικοί σκεφτόμασταν πολύ κάποια πράγματα για το πώς θα τα ανακοινώνουμε και θέλαμε να είμαστε προσεκτικοί. Τώρα στην εποχή των Social Media η κατάσταση είναι ακόμα πιο περίεργη. Δεν θέλω να το πω μπάχαλο, αλλά ότι ξέρουμε τι συμβαίνει. Ο αθλητισμός είναι ένας. Οι τελικοί ήταν τελικοί, αλλά ο Τύπος και όλοι εμείς επικεντρωνόμαστε στα άσχημα σημεία. Θα πρέπει, όμως, να επικεντρωθούμε στην παραγωγή των δικών μας «προϊόντων», όπως ο αθλητισμός.

Σε ότι αφορά αν έχω πιο πολύ άγχος φέτος ή τη πρώτη φορά, νομίζω ότι αν ξέρεις να κάνεις αυτοκριτική, γίνεσαι καλύτερος. Βγήκε κάτι πολύ όμορφο προς τα έξω πέρυσι. Υπήρχαν κάποια θέματα, αλλά είμαστε δικαιολογημένοι εξαιτίας της πρώτης φοράς. Ακόμη και στην Αθήνα δεν υπάρχει κάποιο event με τόσες απαιτήσεις και τέτοια χρονική διάρκεια που να έχει τις αντίστοιχες διαστάσεις.

Φέτος είμαστε πολύ καλύτεροι. Τα είπαμε και με τον Δήμαρχο. Και νομίζω το έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Δεσμευόμαστε ότι το τρίτο θα είναι καλύτερο από το δεύτερο!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ