21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Πράσινα», βασιλικά και… με Τζέιμς (vids)

Μόνο δύο ομάδες κατάφεραν να πάρουν εκτός έδρας αποτέλεσμα στην πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με αμφότερα να έρχονται την Παρασκευή και τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα εξ αυτών, ενώ ο Μάικ Τζέιμς αποσόβησε... με το δικό του τρόπο άλλο ένα.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στην φετινή Ευρωλίγκα, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Μπουντούτσνοστ με 72-67. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά ήταν αρκετά σοβαροί, για να πάρουν το αποτέλεσμα και την... προσωρινή ηρεμία στην Ποντγκόριτσα, πριν υποδεχθούν στο μεγάλο ντέρμπι τον Ολυμπιακό.

Η Χίμκι κατάφερε να κάνει «σεφτέ», κάμπτοντας με 87-72 την αντίσταση της Γκραν Κανάρια. Η ρωσική ομάδα είχει ιδιαίτερη ανάγκη για την νίκη, ύστερα από τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες νωρίτερα, με αποτέλεσμα να «ξεσπάσει» πάνω στους Ισπανούς και το δίδυμο των Αλεξέι Σβεντ-Τόνι Κρόκερ να κάνει τη διαφορά για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με ένα... μπαράζ τριπόντων στο φινάλε, η Ρεάλ πέρασε από την έδρα της Ζαλγκίρις με 90-79, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό «διπλό» που την φέρνει στο «5 στα 5». Μπορεί για 30 λεπτά οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κρατούσαν τα ηνία, αλλά όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης άρχισαν να ευστοχούν από μακριά, το σκηνικό άλλαξε και το αποτέλεσμα ήρθε, συνεχίζοντας την τρομερή πορεία που διαγράφουν εντός κι εκτός συνόρων, σε συνέχεια της περσινής σπουδαίας χρονιάς.

Ο Μάικ Τζέιμς πήρε ξανά το «όπλο» του και η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε την Αναντολού Εφές με 81-80. Οι Τούρκοι επέστρεψαν και προηγήθηκαν με 78-80, αλλά μετά τις χαμένες βολές του Μίτσιτς δόθηκε η ευκαιρία στους Ιταλούς να επικρατήσουν στο «χιτσκοκικό» φινάλε, με τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει ξανά δράση και την ομάδα του να φτάνει εντυπωσιακά στο 4-1.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 1/11:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 69-65
Μπασκόνια-Νταρουσάφακα 82-56
Φενέρμπαχτσε-Μπάγερν Μονάχου 88-84
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-58

Παρασκευή 2/11:

Χίμκι-Γκραν Κανάρια 87-72
Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός 67-72
Ζαλγκίρις-Ρεάλ Μαδρίτης 79-90
Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές 81-80

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε την επόμενη αγωνιστική ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ