19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πολύ… Φενέρ για να πεθάνει (vids)

Σε ένα παιχνίδι στη Βιτόρια όπου έπεσαν κορμιά, η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να νικήσει με 74-72 την Μπασκόνια, που είχε ένα μικρό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος λιγοψύχησε. Ο Κάλινιτς έπαιξε ρόλο-κλειδί στην έκβαση του αγώνα, ενώ ο Σλούκας με το αμυντικό ριμπάουντ που πήρε στο τέλος και τη μία βολή που έβαλε, το "καθάρισε".

Στο πρώτο ημίχρονο οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και δεν επέτρεψαν να γίνει παιχνίδι της προκοπής. Και οι δύο ομάδες φρόντισαν να πιέσουν στα μετόπισθεν αναγκάζοντας τους αντιπάλους σε πολλά λάθη και κακές επιλογές, που είχαν ως αποτέλεσμα το σκορ να μείνει χαμηλά. Η Φενερμπαχτσέ πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα (11-6), αλλά η Μπασκόνια με πρωταγωνιστή τον Ντιοπ επέστρεψε γρήγορα και πήρε το προβάδισμα (17-15), το οποίο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου άγγιξε τους πέντε πόντους (23-18).

Όμως η Φενερμπαχτσέ ισορρόπησε ξανά, έβαλε το χεράκι του κι ο Σλούκας λίγο σε αυτό, έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 33-33.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε στο ίδιο μοτίβο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν σκληρά στην άμυνα κι αυτό να έχει κόστος στην επίθεσή τους. Η Μπασκόνια ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια, όμως το ισορροπούσε κάπως αυτό με κάποια παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ που πήρε κι έτσι διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα έναντι της Φενερμπαχτσέ, που ακολουθούσε κατά πόδας σκοράροντας κυρίως μέσα από τη ρακέτα.

Στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου, όμως, η Μπασκόνια κατάφερε να πάρει μια διαφορά 7 πόντων (55-48) χάρη σε ένα ξέσπασμα που είχε αφετηρία πέντε σερί πόντους του Γκαρίνο. Η Φενέρ είχε τη μια κακή επιλογή μετά την άλλη σε αυτό το διάστημα και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν για να ξεφύγουν λίγο.

Με τα τρίποντα του Ντατόμε και του Κάλινιτς και καλή άμυνα η Φενερμπαχτσέ μάζεψε γρήγορα τη διαφορά στην τελευταία περίοδο και το θρίλερ συνεχίστηκε. Η Μπασκόνια έχασε στο 33' με τραυματισμό τον Γκρέιντζερ και στερήθηκε μιας σημαντικής λύσης, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι περιφερειακοί της είχαν χάσει την επαφή τους με το καλάθι και η ομάδα τα περίμενε όλα από τον Ντιοπ και τον Σενγκέλια. 

Ο Ντατόμε έβαλε την Φενέρ μπροστά με 69-67 δύο λεπτά πριν από το τέλος, όμως ο Σενγκέλια λίγο αργότερα με φόλοου έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μπασκόνια με 70-69. Ο Τζάνινγκ έχασε τρίποντο, που θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι ένα λεπτό πριν από το φινάλε και ο Κάλινιτς με δύο βολές 36'' πριν από το τέλος έκανε το 70-71.

Η Μπασκόνια επέλεξε να επιτεθεί με τρίποντα στην επόμενη επίθεση και μάλιστα δεν έκανε ένα, αλλά τρία! Ένα ο Τζάνινγκ, ένα ο Σενγκέλια κι άλλο ένα ο Ντιοπ. Οι ψηλοί δηλαδή σούταραν τρίποντα, ενώ και με δίποντα γινόταν η δουλειά. Σε κάθε περίπτωση και τα τρία αυτά τρίποντα ήταν άστοχα (χαραμίστηκαν επιπλέον δύο επιθετικά ριμπάουν), έτσι ο Σλούκας με το αμυντικό ριμπάουντ που πήρε έπειτα απο το τρίτο άστοχο 14'' πριν από το φινάλε και τη μία βολή που έβαλε μετά το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε απο τον Τζάνινγκ (την άλλη του την ακύρωσαν οι διαιτητές επειδή πατούσε γραμμή!) ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της τουρκικής ομάδας.

Η... ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Σε τέτοια παιχνίδια τη διαφορά κάνουν ορισμένες λεπτομέρειες. Μία από αυτές ήταν ο Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος πέτυχε στην τελευταία περίοδο μεγάλα σουτ, που ξεκλείδωσαν την άμυνα της Μπασκόνια και επέτρεψαν στην Φενέρ να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ και να περάσει μπροστά. Στο τέλος έβαλε και δύο κρίσιμες βολές.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια μάζεψε 18 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι 9 της Φενέρ, αλλά έχασε. Και τούτο διότι είχε 5/27 τρίποντα. Μόνος του ο Τζάνινγκ είχε 1/11! Μοιραίος...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ