29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Πολυβό-Λο! (vids)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάοντο Λο η Μπάγερν πέρασε από τα Κανάρια Νησιά νικώντας με 89-74 την Γκραν Κανάρια και ουσιαστικά ρέφαρε την ήττα της από τον Ολυμπιακό.

Η Μπάγερν πήρε ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή του αγώνα εκμεταλλευόμενη αφενός τον οίστρο του Ντέρικ Ουίλιαμς και αφετέρου την αστοχία της Γκραν Κανάρια. Οι γηπεδούχοι δήλωναν πιο βροντερό "παρών" στις μάχες μέσα στη ρακέτα, κερδίζοντας αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, όμως ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια και δεν κατάφερναν να αξιοποιούν τις δεύτερες επιθέσεις που κέρδιζαν.

Αντίθετα η Μπάγερν ήταν εύστοχη έξω από τα 6.75μ. και με αυτό τον τρόπο ξέφυγε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με τα τρίποντα του Ουίλιαμς και του Κόπονεν προηγήθηκε με 36-25 στο 14'  και διατήρησε μια διαφορά 7-8 πόντων μέχρι το 19'. Στο τελευταίο λεπτό, όμως, η Γκραν Κανάρια με πέντε πόντους του Παουλί και ένα καλάθι του Μπάλβιν μάζεψε τη διαφορά στους 4 πόντους υπέρ της Μπάγερν (46-42).

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι πήρε φωτιά. Η Γκραν Κανάρια κατάφερε να περιορίσει στην άμυνα τον Ντέρικ Ουίλιαμς και στην επίθεση η μπάλα πήγαινε με συνέπεια στον Οντρέι Μπάλβιν, που έκανε σπουδαία δουλειά σκοράροντας και μαζεύοντας επιθετικά ριμπάουντ. Ο Μάοντο Λο προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα για την Μπάγερν, όμως δεν είχε συμπαραστάτες κι έτσι οι γηπεδούχοι αρχικά ισφάρισαν 57-57 στο 26' και στο 29΄με τρίποντο του Έρικσον πέρασαν μπροστά με 62-59.

H Μπάγερν, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία λέξη της. Με το που άρχισε η τελευταία περίοδος ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα και στα μισά του δεκαλέπτου "κλείδωσε" τη νίκη. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάοντο Λο, που είχε πάρει μπρος για τα καλά και πετύχαινε μεγάλα σουτ, ενώ κρίσιμα ήταν και δύο τρίποντα του Λούτσιτς. Χάρη σε όλα αυτά η Μπάγερν έτρεξε ένα σερί 13-0 μεταξύ 33' και 37', προηγήθηκε με 84-70 και "καθάρισε". Η Γκραν Κανάρια έπαθε μπλακ άουτ την πιο κρίσιμη στιγμή και το πλήρωσε.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς έμεινε στην καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου κι έτσι την Μπάγερν κουβάλησε στις πλάτες του στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάοντο Λο. Χάρη σε αυτόν εξανεμίστηκε η αντεπίθεση της Γκραν Κανάρια και τα δικά του σουτ πυροδότησαν το 13-0 στην τελευταία περίοδο, με το οποίο η γερμανικη ομάδα "κλείδωσε" τη νίκη. Τελείωσε με 22 πόντους, 9/10 σουτ και 5 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπάγερν είχε 11/23 τρίποντα και η Γκραν Κανάρια μόλις 5/21.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ