20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ποιος θα φορέσει αυτό το δαχτυλίδι… (vids)

Το πρώτο τζάμπολ του φετινού ΝΒΑ πλησιάζει... επικίνδυνα και το Basketa.gr σας παρουσιάζει τα πέντε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένα από τα πολλά κλισέ πριν ξεκινήσει μία διοργάνωση είναι το εξής: «Η ομάδα που κατέκτησε πέρσι τον τίτλο, έχει αυτόματα και το πλεονέκτημα για να επαναλάβει το κατόρθωμά της».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αυτό ισχύει, καθώς το μεγάλο φαβορί παραμένουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι πρωταθλητές δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα το καλοκαίρι. Διαθέτουν τον Κέβιν Ντουράντ, τον Στεφ Κάρι και τον Ντρέιμοντ Γκριν και είναι το φόβητρο της λίγκας. Ενδεχόμενος αποκλεισμός τους νωρίτερα από τους τελικούς θα συνιστά έκπληξη!

Το δεύτερο φαβορί δεν θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη ομάδα πλην των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς έχει βρεθεί στους τελικούς τρεις διαδοχικές χρονιές αλλά έχει χαμογελάσει μόλις μία κόντρα στους Ουόριορς. Οι αλλαγές στο ρόστερ σημαντικές, με βασικότερη τη φυγή του Κάιρι Ίρβινγκ για τους Μπόστον Σέλτικς και την απόκτηση του Αιζέια Τόμας, αλλά κυρίως του κολλητού φίλου του «Βασιλιά», του Ντουέιν Ουέιντ.

Μετά από χρόνια, στην εξίσωση μπαίνουν και οι Μπόστον Σέλτικς. Έχοντας στον πάγκο τους τον Μπραντ Στίβενς πέρσι έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Ανατολής. Φέτος όμως θα παρουσιαστούν πιο ισχυροί. Ο Κάιρι Ίρβινγκ ντύθηκε στα πράσινα και στη Μασαχουσέτη ονειρεύονται ότι θα οδηγήσει την ομάδα στη «γη της Επαγγελίας». Τι θα πετύχουν, θα φανεί σύντομα. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στη Βοστώνη μετακόμισε και ο Γκόρντον Χέιγουορντ. Παίκτης ταιριαστός με την ομάδα, αλλά κι αγαπημένο παιδί του Στίβενς από την κοινή τους πορεία στο κολέγιο του Μπάτλερ.

Στο Χιούστον έχουν ξεχάσει πως είναι να κατακτάς πρωτάθλημα, καθώς για τελευταία φορά πήραν γεύση το μακρινό 1995, όταν ακόμα μεσουρανούσε ο Χακίμ Ολάζουον. Στο Τέξας πάντως ελπίζουν, καθώς στο πλευρό του Τζέιμς Χάρντεν θα υπάρχει πλέον ο Κρις Πολ ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Ομάδα που στοχεύει στην κορυφή και μένει να φανεί μέχρι που θα φτάσει.

Σταθερά στην πεντάδα των φαβορί συγκαταλέγεται εδώ και περίπου μία δεκαετία και το Σαν Αντόνιο. Αυτό συμβαίνει και φέτος. Το σύνολο του Γκρεγκ Πόποβιτς διαθέτει ακόμη την παλιά φρουρά, καθώς υπάρχουν στο ρόστερ ο Τόνι Πάρκερ και ο Μανού Τζινόμπιλι. Ωστόσο ηγέτης πλέον είναι ο Καουάι Λέοναρντ. Ποιος όμως μπορεί να τους ξεγράψει;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ