18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πλησιάζει η “λύτρωση” της FIBA για Αρη!

Ετοιμοι να βγάλουν τις... σαμπάνιες από την κατάψυξη είναι στον Αρη, αφού οι πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες από τα γραφεία της FIBA στη Γενεύη δικαιολογούν πανηγυρισμούς.

Σύμφωνα με αυτές, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μετά το ραντεβού που έγινε στην έδρα της στη Μιες στις 8 Σεπτεμβρίου με τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Ζαγκλή και τους Λευτέρη Αρβανίτη και Χρήστο Γρόλλιο, είναι έτοιμη να ανάψει πράσινο φως στην ΕΟΚ για να εγκρίνει μεταγραφές παικτών των οποίων τα δελτία βρίσκονται αδιαλείπτως στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2019 και μετά, οπότε και επιβλήθηκαν τα BAN στον Αρη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλάνο αποπληρωμής των χρεών που παρουσίασε η αντιπροσωπεία του Αρη κρίθηκε σωστό, αλλά πρέπει να διευκρινιστεί το πότε αυτό θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται, τι θα γίνει αν δεν το δεχτεί η πλευρά κάποιου από τους δικαιωμένους παίκτες και κυρίως, τι θα γίνει με τις μεταγραφές που θα έχουν επιτραπεί αν αυτό πάψει να τηρείται.

Σε πρώτη φάση πάντως, η φόρμουλα που βρέθηκε ουσιαστικά απελευθερώνει όλους τους παίκτες που έχουν επιλεγεί για το ρόστερ, αφού ο ΝτεΚόζι για παράδειγμα δεν έχει πάει το δελτίο του σε άλλη χώρα, ή ο Τσάλμερς και οι προϋπάρχοντες Νταγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος ενεργοποίησης του ρόστερ που έχει επιλεγεί, αλλά θα πρέπει να μαθευτούν λεπτομέρειες των όρων που βάζει η FIBA αλλά και εντός Ελλάδας εκκρεμότητες όπως το να υπάρξει αδειοδότηση από την ΕΕΑ αφού πρέπει να καλυφθεί η εγγυητική που έχει καταπέσει για να φανεί αν υπάρχει και η ρεαλιστική δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ