19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πληρώνει και παίζει στην Ευρωλίγκα!

Το βασικό κριτήριο για να συμμετάσχει μια ομάδα στην Ευρωλίγκα, έτσι όπως αυτή έχει δομηθεί τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αγωνιστικό. Δεν έχει σημασία, δηλαδή, πόσο καλή είναι, ποια θέση έχει στο πρωτάθλημα της χώρας της και άλλα τέτοια, τα οποία επί πολύ καιρό αποτελούσαν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σημασία έχει πλέον πόσα λεφτά διαθέτει. Και κυρίως πόσα λεφτά πληρώνει... εκεί που πρέπει να πληρώσει.

Στη Χάποελ Ιερουσαλήμ το κατάλαβαν καλά αυτό. Και βλέποντας ότι εδώ και χρόνια τα παρακάλια τους προς τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους επιτελείς της Βαρκελώνης να τους δώσουν μια θέση στην Ευρωλίγκα, δεν πιάνουν τόπο, παρόλο που και καλή ομάδα έχουν και πρωταθλήματα έχουν κερδίσει στο Ισραήλ, αποφάσισαν να πάνε με... τον άλλο τρόπο. Όπως αναφέρει λοιπόν σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα sport5.co.il, o ζάπλουτος ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ Όρι Αλόν, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης της Compass, μιας πολύ μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του real esate και η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 2,2 δισ. δολάρια, σκέφτεται σοβαρά να γίνει χορηγός της Ευρωλίγκας, ώστε η ομάδα του να πάρει wild card και να παίξει σε αυτήν!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλόν δεν θέλει να κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έκανε η τουρκική Νταρουσάφακα. Ο χορηγός της, η εταιρεία Dogus, "έσκασε" 4 εκατομμύρια Ευρώ στην Ευρωλίγκα, έγινε σπόνσοράς της, και η τουρκική ομάδα έπαιξε για δύο χρόνια στη διοργάνωση από το πουθενά. Ποσά σαν κι αυτό ή τα 7 εκατομμύρια Ευρώ, που πληρώνει ετησίως η Turkish Airlines για να είναι ο κεντρικός χορηγός της Ευρωλίγκας, δεν είναι πρόβλημα για τον Αλόν, όπως αναφέρει το sport5.co.il, επομένως αυτό που μένει είναι να το πάρει απόφαση.

Με αφορμή αυτή την είδηση η ιστοσελίδα sportando φιλοξενεί μια δήλωση ενός στελέχους της Ευρωλίγκας, το οποίο δεν κατονομάζει: "Είμαστε πάντα ανοικτοί σε νέες επιχειρηματικές συμφωνίες και έχουμε πει και στο παρελθόν πως θα είμαστε ευτυχείς να έχουμε στην Ευρωλίγκα τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και τους υπέροχους οπαδούς της, εφόσον αυτή κερδίσει το Eurocup. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτή η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ