26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πλάθα: “Θα ξαναβρούν το… μονοπάτι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός”

Είχε να νικήσει στο ΣΕΦ από τότε που ήταν προπονητής στη Ζαλγκίρις Κάουνας και τα κατάφερε απόψε, ως προπονητής της Αγίας Πετρούπολης. Ο Ζοάν Πλάθα είδε την ομάδα του να παίρνει την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα στην έδρα του Ολυμπιακού και λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: "Μπορεί να μην φαίνεται στο πρόσωπό μου, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν η πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη, μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Και με την Μπαρτσελόνα και την Άλμπα παίξαμε τρία δεκάλεπτα αρκετά καλά, αλλά όχι τέσσερα. Με την Άλμπα Βερολίνου ήταν το δεύτερο κακό, με την Μπαρτσελόνα το τρίτο. Δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. 

Δεν χρειαζόταν να που πει κάποιος πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός με παίκτες όπως ο Σπανούλης που κυριαρχεί 15 χρόνια στην Ευρώπη, ο Πρίντεζης, ο Μιλουτίνοφ. Όλα αυτά τα παιδιά είναι επικίνδυνα για οποιαδήποτε ομάδα. Ετοιμάσαμε το παιχνίδι και ο στόχος μας ήταν αυτοί οι τρεις. Ας χάναμε από κάποιον άλλον. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι, ομαδικό παιχνίδι και όλοι οι παίκτες μου συνέβαλλαν, άλλοι  με τα ριμπάουντ, άλλοι με ασίστ, άλλοι με κλεψίματα… Το αξίζαμε, παρά την παράταση ακόμη  γιατί είχαμε αυτή την παράταση αλλά κι έτσι πήραμε τη νίκη".

Σε ερώτηση για το επίπεδο των ελληνικών ομάδων, που δείχνει να έχει πέσει ο Πλάθα τόνισε: "Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρωλίγκα χωρίς τις ελληνικές ομάδες σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη και ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι,  έτσι και οι ελληνικές ομάδες έχουν κάποιες σκαμπανεβάσματα. Όταν υπάρχει νέος προπονητής, νέοι παίκτες είναι αρκετά δύσκολο συμβαίνει αυτό. Είναι δύσκολο να αλλάξεις παίκτες χωρίς να επηρεαστεί ο ρυθμός με τον οποίο παίζει μια ομάδα. Αυτές οι ομάδες έχουν ταλέντο, αλλά χρειάζεται να φτιάξουν το μονοπάτι για να προχωρήσουν. Είναι όμως λογικό να υποφέρουν κάποιες ήττες όπως σήμερα μέχρι να βρουν το ρυθμό τους και να επιστρέψουν".

Η Ζενίτ με τρεις πόντους πίσω στο σκορ και το χρόνο να τρέχει στο τέλος της κανονικής περιόδου δεν έκανε φάουλ και ο Παπανικολάου ευστόχησε για τρεις και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Τι είπε ο Πλάθα όταν ρωτήθηκε αν ήταν επιλογή του: "Όταν χάνεις νιώθεις πάντα ένοχος. Δεν είναι δικαιολογίες. Με ξέρετε και από άλλες ομάδες. Δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες. Έχουμε 11 νέους παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρωλίγκα οι περισσότεροι, ενώ κι εγώ έφτασαν πριν από έξι μήνες. Και είναι αλήθεια πως μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές στην άμυνα, να το αποφύγουμε όλοι το τρίποντο, να κάνουμε φάουλ, αλλά ακόμη και με όσα έγιναν δεν μπορώ να πω τίποτα για τους παίκτες μου. Δουλεύουν πολλοί και δεν μπορώ να πω τίποτα για τους παίκτες. Αν κάποιος είναι ένοχος είμαι εγώ".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ