19.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πιτίνο: O Δίας, ο γάμος του Σλούκα και ο λογαριασμός στην ΕΟΚ (vid)

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, με φόντο την Εθνική Ελλάδας,  παραχώρησε ο Ρικ Πιτίνο στην εκπομπή «Pick n' Roll» και ως συνήθως μοίρασε ατάκες. Μέσα στην κουβέντα αναφέρθηκε ο Δίας, ο Αλ Πατσίνο και ο...άγνωστος αστέρας, Μάικλ Τζόρνταν.

Ακόμα, μίλησε για τον Μπραντ Πιτ, γνωστό και ως Γιώργο Πρίντεζη, για τον Κώστα Σλούκα που δεν ήθελε να ακυρωθεί η προπόνηση εξαιτίας του γάμου του, αλλά και για το λογαριασμό που από το τραπέζι με τον Σπανούλη, που πλήρωσε ο ατζέντης του (σσ. Άγγελος Κοταρίδης) γιατί ήταν απίθανο να τον πληρώσει η Ομοσπονδία. 

Για το στυλ παιχνιδιού: «Έχω δει αρκετά πράγματα στις προπονήσεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με τα δίποντα. Πρέπει να σουτάρουμε τρίποντα, να γίνουν το όπλο της Εθνικής. Αν αστοχήσουμε, μπορούμε να πάρουμε τα ριμπάουντ. Ο Σλούκας πρέπει να κάνει 12 τρίποντα. Ξέρω ότι δεν είναι το παιχνίδι του, αλλά πρέπει να το κάνει. Πρέπει να είναι εγωιστής. Το ίδιο και ο Μήτογλου. Δεν με νοιάζουν τα ποσοστά με τα οποία σούταραν οι παίκτες, δεν με νοιάζουν αν έχουμε καλούς σουτέρ. Με το υπάρχον ελληνικό στιλ, θα χάνουμε με 20-30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Θα ξέρουν τα πάντα για εμάς. Θα πρέπει σε 4 δεύτερα να περνάμε την σέντρα και μετά να εκτελούμε το πικ εν ρολ. Πρέπει να έχουμε γρήγορη κίνηση της μπάλας και μετά το στοιχείο της έκπληξης».

Για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο: «Είναι πολύ καλός προπονητής, αλλά θα τον απολύσω από μεταφραστή».

Για τις πολλές απουσίες: «Τώρα πρέπει να παίξουμε όπως τα κακά παιδιά του Ντιτρόιτ στα 90s. Δεν έχουμε τον Γιάννη και τον Θανάση. Δεν έχουμε τον Ντόρσεϊ. Δεν έχουμε τον Παπαπέτρου και τον Παπανικολάου. Δεν έχουμε τον Πρίντεζη και τον Σπανούλη. Ξέρω όμως ότι οι παίκτες θα σκίσουν την καρδιά τους για την ομάδα. Θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις απουσίες. Ένας προπονητής δεν είναι εδώ για να μιλά για τα προβλήματα, αλλά για να δίνει λύσεις. Με πειράζουν δέκα φορές περισσότερο γιατί δεν είμαι κανονικός άνθρωπος».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι εκτελεστής, ένας φονιάς. Του είχα πει ότι είναι τιμή να τον αντιμετωπίζω. Κατόπιν τον κάλεσα στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θέλω να ολοκληρώσει τον θρύλο του στην εθνική. Ότι δεν μεγαλώνει, αλλά γίνεται καλύτερος σαν το κρασί. Ότι δεν πρέπει να μου λέει για την ηλικία του. Ότι θέλω να πολεμήσω με το πάθος του. Ότι θέλω να είναι ο αρχηγός. Συναντηθήκαμε και φάγαμε. Πλήρωσε ο Άγγελος, που πληρώνει πάντα, η ομοσπονδία δεν θα μπορούσε. Έχει πολλή βενζίνη ακόμη στο ντεπόζιτό του. Άξιζε που τον προπόνησα έστω για 2 εβδομάδες».

Για το γεύμα με τον Σπανούλη: «Μου είπε ότι αυτός θα πληρώσει. Επέμενα να πληρώσω εγώ και του είπα ότι θα χρεώσω την Ομοσπονδία και ο Άγγελος μου απάντησε, "είναι πιθανότερο να προπονήσεις τους Λέικερς τον επόμενο μήνα, παρά να σου πληρώσουν τον λογαριασμό!». 

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «ο Μπραντ Πιτ. Δεν είναι ξανθός, αλλά ούτε ο Μπραντ Πιτ ήταν. Τον φώναζα έτσι χωρίς να ξέρω ότι είναι παντρεμένος. Τώρα ξέρω ότι η γυναίκα του κοιμάται με τον Μπραντ Πιτ της Ελλάδας. Ο Γιώργος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, δίνει ό,τι πρέπει, ένας σιωπηρός στρατιώτης».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Ήθελα να τον πάω για φαγητό μαζί με σύντροφό του. Μου είπε ότι παντρεύεται το Σάββατο και του είπα να ακυρώσουμε την προπόνηση. Μου απάντησε όχι, να την κανονίσω νωρίτερα, γιατί η τελετή είναι στις 18:00».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ