27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Πιτίνο: «Σαν τους Σέλτικς ο Παναθηναϊκός» (vid)

Σαν στο σπίτι του αισθάνεται ήδη στον Παναθηναϊκό ο Ρικ Πιτίνο κι ας έχει πραγματοποιήσει μόλις μία προπόνηση με την ομάδα.

Ο 66άχρονος τεχνικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, στη Media Day της Πέμπτης (27/12) στο ΟΑΚΑ, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «πρασίνων» και εξήγησε πως το «τριφύλλι» έχει τόση μεγάλη παράδοση όπως οι Μπόστον Σέλτικς στο ΝΒΑ. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως για εκείνον είναι τόσο σημαντικό να προπονεί τον Παναθηναϊκό όσο ήταν με τους Νιου Γιορκ Νικς, τους «Κέλτες» ή το Κεντάκι στο NCAA.

https://www.youtube.com/watch?v=_MSy40nXgLI&t=6s

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση και εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου, μέσα στο παρκέ. Δεν έχει σημασία εάν βρίσκομαι στην Ελλάδα, στη Ρώμη, στη Νέα Υόρκη, όταν είμαι μέσα στο παρκέ όλα τα μέρη είναι ίδια. Βλέποντας ένα βίντεο δεν βιώνεις την πραγματική εμπειρία, αλλά εδώ είναι σαν να προπονείς τους Μπόστον Σέλτικς, υπάρχει υπέροχη παράδοση, μία από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα», ανέφερε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

Το ντεμπούτο του θα γίνει στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας (28/12, 21.00), με τον ίδιο να προσθέτει πως η νίκη στα εντός έδρας ματς είναι μονόδρομος. «Δεν θέλεις να χάνεις στην έδρα σου και μόλις χάσαμε από την Αρμάνι Μιλάνο. Για να επιστρέψουμε θα πρέπει να κερδίζουμε στην έδρα μας και να κερδίσουμε το 50% των εκτός έδρας αγώνων. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Έχω υπάρξει προπονητής σε πολλά μέρη και για εμένα είναι εξίσου σημαντικό με το να προπονώ τους Νιου Γιορκ Νικς ή τους Μπόστον Σέλτικς ή το Κεντάκι. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα», κατέληξε ο Αμερικανός προπονητής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ