19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιτίνο: “Η Ευρωλίγκα έχει δίκιο, αλλά…”

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο μόνος, που τα είχε βάλει με το κάπνισμα εντός των γηπέδων την ώρα των αγώνων. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε δίκιο στην Ευρωλίγκα για την τιμωρία που επέβαλλε στους "πράσινους", αλλά είχε και τις ενστάσεις του, ως προς το άμεσο της εκτέλεσης, καθώς η ομάδα του θα παίξει χωρίς κόσμο με τη Φενέρμπαχτσε.

"Η Ευρωλίγκα έχει κάθε δίκιο, γιατί απλά απαγορεύεται να καπνίζεις, γιατί απλά είναι επικίνδυνο να ανάβεις καπνογόνα. Όμως αυτό στο ΝΒΑ ή στο NCAA δεν σημαίνει πως θα σταματήσεις τη φωνή του κόσμου, πως θα απαγορεύσεις την παρουσία του. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Αυτή είναι η απόφαση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτήν. Έχουν δίκιο, Όμως δεν γίνεται να επιβάλλειται ποινή 24 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με κόσμο από πέντε διαφορετικές χώρες να έρχεται να δει το παιχνίδι αυτό. Μπορείς να τιμωρήσεις την ομάδα, μπορείς να πεις: "ΟΚ, δεν θα έχετε κόσμο με τη Ρεάλ". Ξέρετε πόσοι είχαν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία; Θα έρχονταν και scouts από άλλες χώρες. Αυτή είναι μια κακή απόφαση της Ευρωλίγκας. Ο κόσμος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρέπει ως ομάδα να πληρώσουμε το πρόστιμο. Όμως και η Ευρωλίγκα έχει λάθος, γιατί μας τιμώρησε 24 ώρες πριν από το παιχνίδι. Αν θέλουν να μας τιμωρήσουν ενόψει Ρεάλ, το καταλαβαίνω, κάτι πρέπει να γίνει".

Ο Πιτίνο αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό της υπόθεσης κάνοντας αναφορά στην παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για να καταλήξει όμως και πάλι στο θέμα της τιμωρίας: "Θα είναι ένας αγώνας απέναντι σε έναν θρυλικό προπονητή, που έχει κερδίσει τόσα τρόπαια και ο κόσμος μας δεν θα μπορέσει να έρθει να το δει. Είναι παρωδία. Στα 42 χρόνια μου στη δουλειά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η Euroleague έχει δίκιο. Αλλά 24 ώρες πριν; Δεν πρέπει να λειτουργείς όπως ο κόσμος. Πρέπει να παίρνεις σωστές αποφάσεις. Αυτή δεν ήταν σωστή απόφαση".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ