28 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Πιτίνο: «Εάν βελτιώνεσαι όλα είναι εφικτά»

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παλέψει μέχρι τέλους κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να έχει ελπίδες κατάκτησης της νίκης στο ΟΑΚΑ, όπως εξήγησε ο Ρικ Πιτίνο.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Πέμπτη (28/03, 21.00) στο κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων το ισπανικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον Αμερικανό τεχνικό να αναφέρει σχετικά στη Media Day της Τετάρτης (27/03): «Εμείς είμαστε η νούμερο δύο ομάδα στην άμυνα και δέκατη ή ενδέκατη στην επίθεση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στις κορυφαίες θέσεις, παίζει εξαιρετικά και στις δύο μεριές του παρκέ και έχει πολύ μεγάλα κορμιά. Μας έκαναν να ντραπούμε στην έδρα τους. Τώρα, πρέπει να κερδίσουμε για να μπούμε στα πλέι οφ. Για να το κάνουμε θα πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά και να παλέψουμε έως το τέλος. Πάντα ήταν πιθανότητα η πρόκριση, δεν ήταν υπέρ μας, αλλά εάν βελτιώνεσαι όλα είναι εφικτά. Στο κολέγιο κάποτε δεν είχαμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Έπρεπε να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια εκτός έδρας και τα καταφέραμε. Είμαι θιασώτης της θετικής σκέψης και πως εάν πιστέψεις κάτι πολύ και δουλέψεις για αυτό μπορείς να τα καταφέρεις».

Ο Ντεσόν Τόμας, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Έχουμε αυτοπεποίθηση, παίζουμε καλά. Είμαστε σε καλή θέση, νιώθουμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Με βοηθούν οι συμπαίκτες μου, έχουμε καλή επικοινωνία με τους προπονητές. Πρέπει να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους, να ελέγξουμε το ρυθμό και να μαζέψουμε όλα τα ριμπάουντ. Είναι μια καλή επιθετικά ομάδα, πρέπει να τους πιέσουμε και να τους κουράσουμε, ώστε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είχαμε χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ματς, δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Τώρα, η κατάσταση είναι διαφορετική, ήρθε η αλλαγή, ο προπονητής άλλαξε και η αυτοπεποίθησή μας ανέβηκε. Ο Ρικ Πιτίνο πιστεύει σε εμάς, πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εάν κάποιος λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ο κόουτς μάς λέει το αντίθετο. Αυτό έχει αλλάξει».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Παπαγιάννης: «Κάποιο "μυστικό" δεν υπάρχει. Ετοιμαζόμουν κάποιο καιρό. Μακάρι να συνεχίσω έτσι. Οφείλεται στην ψυχολογία της ομάδας, αλλά και στις νίκες που κάνουμε. Η επίθεσή μας από ό,τι έχουμε δείξει πάει πολύ καλά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η άμυνα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα. Αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο για εμάς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ταβάρες και ο Αγιόν είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Ρεάλ Μαδρίτης. Εγώ και ο Τζέιμς θα έχουμε αρκετή δουλειά. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε, απέναντί τους, το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε μέχρι τέλους να επεκτείνουμε το σερί μας. Είδα τον εαυτό μου τελείως διαφορετικό και από ό,τι ξέρω μέχρι τώρα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ