29.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

«Περίπατος» πρόκρισης για Μπασκόνια (vids)

Το ραντεβού της με τα playoffs της Ευρωλίγκα τσεκάρει η Μπασκόνια, η οποία πέρασε από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 86-73 κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πλέον πρέπει να... αυτοκτονήσει, για να μην τα καταφέρει.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει χθες το «διπλό» στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι και η Μπασκόνια δε θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο αυτό το «δώρο» και κυριαρχώντας απόλυτα στην τελευταία περίοδο επί μίας αποκαρδιωτικής σε εκείνο το διάστημα, πλην μαχητικής στα πρώτα 30 λεπτά Μπαρτσελόνα, έφτασε με άνεση στο τελικό 86-73 και μέσω Καταλωνίας βρέθηκε «αγκαλιά» με την πρόκριση, αφού για να... κατορθώσει να αποκλειστεί από τα playoffs, πρέπει να χάσει στα επόμενα δύο ματς από τη Μακάμπι (εντός) και την Εφές (εκτός), κάτι που με βάση την πειστικότατη εικόνα της μοιάζει αδύνατο να συμβεί αυτή τη στιγμή.

Πέντε παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Γιοχάνες Βόιτμαν με 17 πόντους, ενώ πρόσθεσε επτά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ 15 πόντους με 8 ριμπάουντ είχε ο Βενσάν Πουαριέ. Πέτερι Κόπονεν (21 π., 5/5 τρ.) και Πιερ Οριόλα (15 π., 6/9 δ., 4 ρ.), ήταν οι μοναδικοί που είχαν... διάθεση από πλευράς «Μπλαουγκράνα».

Το παιχνίδι

Η Μπασκόνια μπήκε με διάθεση να πάρει τον έλεγχο εξαρχής, με τον Βόιτμαν να απειλεί με κάθε τρόπο για να πάρει η ομάδα του ένα προβάδισμα πέντε πόντων λίγο μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου (7-12 στο 6'). Ο Πρέσεϊ και ο Τζάκσον ανέλαβαν να «ξυπνήσουν» τους δικούς τους συμπαίκτες, για να ισορροπήσει στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ η Μπαρτσελόνα (16-16), με την απάντηση όμως να έρχεται άμεσα δια χειρός Τίμα για να φτάσει πρώτη φορά για τους φιλοξενούμενους η απόσταση στο +7 (16-23 στο 12'). Ο Κόπονεν, πάντως, δεν είχε... καμία διάθεση να αφήσει το παιχνίδι να χαθεί εύκολα για το σύνολο του Πέσιτς και με προσωπικό «κρεσέντο» κρατούσε κοντά στο σκορ τους «Μπλαουγκράνα», με το καλάθι του στην εκπνοή του εικοσαλέπτου να δείχνει στους Βάσκους, ότι θα έπρεπε πρώτα να «ιδρώσουν», αν ήθελαν το «διπλό» (40-43).

Το πρώτο προβάδισμα θα ήταν γεγονός για τους γηπεδούχους στο 23' με γκολ-φάουλ του Οριόλα (48-45), αλλά η αντίδραση δεν άργησε εκ νέου από τους παίκτες του Μαρτίνεθ, με τον Βόιτμαν και τον Σενγκέλια να επιβάλλονται στις «μάχες» της ρακέτας και να προσφέρουν νέο προβάδισμα πέντε πόντων (58-63) στο τέλος της τρίτης περιόδου και να δείξουν πως η ομάδα τους, χάρη και στην εξαιρετική της άμυνα, είχε τον πρώτο λόγο. Στα πρώτα δύο λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, Σενγκέλια και Πουαριέ θα έδιναν «αέρα» διψήφιας διαφοράς στην Μπασκόνια (58-68) και σε εκείνο το σημείο η «Μπάρτσα» παρέδωσε πνεύμα, με το υπόλοιπο του χρόνου να αποδεικνύεται καθοριστικό και τους φιλοξενούμενους να φέρνουν την απόσταση σε διαστάσεις θριάμβου.

Δεκάλεπτα: 16-16, 40-43, 58-63, 73-86

ΤΑ... ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΕΧΕΤΑ: Έχει γίνει πολλές φορές αναφορά στην τρομερή ικανότητα του ισχυρού άνδρα της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, να βρίσκει παίκτες άσημους για το επίπεδο της Ευρωλίγκα, και σε μικρό χρονικό διάστημα να «εκτοξεύει» τις μετοχές τους, για να διαπραγματευτεί στη συνέχεια μια ακριβή πώληση σε ισχυρότερο σύλλογο. Τη διαφορά στο ματς αυτό έκαναν ακριβώς δύο τέτοιοι παίκτες στην φρόντ-λάιν, ο... περσινός Γιοχάνες Βόιτμαν που έκανε τα πάντα (17 π., 7 ρ., 4 ασ.), απειλώντας από παντού και... ο φετινός Βενσάν Πουαριέ, που έφτασε κοντά στο double double (15 π., 8 ρ.). Για την ιστορία, ο πρώτος έχει έρθει από τους Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης και ο δεύτερος από τη Λεβαλουά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Συνολικά, η Μπασκόνια είναι πιο άστοχη από την Μπαρτσελόνα (26/40 σουτ έναντι 33/70 και 14/16 βολές έναντι 13/19), αλλά αντλεί ξεκάθαρο πλεονέκτημα από τις 17 παραπάνω κατοχές από την αντίπαλό της. Κερδίζει, δηλαδή, εννέα από τα επιθετικά ριμπάουντ (4-13) και οκτώ από τα λάθη (19-11). Κάπως έτσι, δεν προκαλεί καμία εντύπωση η τελική διαφορά.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ