19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Περίπατος με το μυαλό στο ντέρμπι

Με το μυαλό στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα στο δεύτερο ημίχρονο το εμπόδιο του νεοφώτιστου Φάρου - ΓΣΛ (97-67) στη Λάρισα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και πλέον στρέφει την προσοχή του στο κυριακάτικο ραντεβού των  Αιωνίων για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μάλιστα στη Λάρισα έπαιξε με τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Παπανικολάου για κάποια λεπτά για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στον αστράγαλο, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος Σφαιρόπουλος ήθελε να πατήσει λίγο παρκέ σε αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τον βάλει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Παρά το γρήγορο 7-0 του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα, οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στους Πειραιώτες κυρίως χάρις στον Ρόλαντ Σάφτεναρ (που είχε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο).

Με αποτέλεσμα ο Φάρος-ΓΣΛ να προηγηθεί με 25-22 στο ένατο λεπτό και να είναι μόλις εννέα πόντους πίσω στο ημίχρονο (50-41) καθώς εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή άμυνα του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα.

Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί ακόμα και με 13 πόντους στο πρώτο μέρος (44-31 στο 15' με δύο τρίποντα του Στρέλνιεκς ο οποίος πέτυχε τους 11 από τους 16 πόντους του στο πρώτο μέρος) αλλά ο Φάρος-ΓΣΛ έμενε στον αγώνα μέχρι την ανάπαυλα.

Από εκεί και πέρα  ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι και στους τριάντα πόντους της τελικής διαφοράς αφού έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο μέρος, κρατώντας μόλις στο ένα καλάθι τον Σάφτεναρ και στους 26 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου που και αυτή περισσότερο είχε το μυαλό της στη δύσκολη πρεμιέρα του πρωταθλήματος  - στο ίδιο γήπεδο - με τον Πανιώνιο το Σάββατο.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

 

 

 

 

 

Photo Credit: Eurokinissi

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ