21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Περίπατος» και τώρα… Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου και νίκησε άνετα (93-65), στην πρεμιέρα της Basket League, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σοβαροί από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, δεν τους επέτρεψαν να μείνουν κοντά στο σκορ.

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 23-14, ενώ η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο στη δεύτερη περίοδο, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 49-32.

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα βρήκε ξανά τους γηπεδούχους να έχουν το πόδι... κολλημένο στο γκάζι. Όσο κυλούσε ο χρόνος η διαφορά αυξανόταν και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 70-46.

Πλέον η αναμέτρηση έμοιαζε με τυπική διαδικασία, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί και ο Τσάβι Πασκουάλ δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 93-65 και πλέον να στρέφεται στον πρώτο του αγώνα για τη φετινή Ευρωλίγκα με αντίπαλο τη Μακάμπι την προσεχή Πέμπτη (11/10, 21.00), στο ίδιο γήπεδο.

Ο... σταθερός: Ο Νικ Καλάθης επιβεβαίωσε για μία ακόμα αναμέτρηση την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο ηγέτης του «τριφυλλιού» έμεινε στο παρκέ για 21'23'' και σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει έντεκα πόντους και να τους συνδυάσει με δέκα ασίστ, φτάνοντας σ' ένα ακόμα double double. Εξαιρετικός και ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 3/4 τρίποντα. Για τους ηττημένους,  Σον Έβανς και Τζέρι Σμιθ πέτυχαν από 18 πόντους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο Παναθηναϊκός σούταρε με 52% στα τρίποντα, έχοντας 12/22, ενώ ήταν εντυπωσιακός και στη δημιουργία, καθώς οι «πράσινοι» τελείωσαν τον αγώνα έχοντας μοιράσει 28 τελικές πάσες. Αντίθετα είχαν χαμηλό ποσοστό από τη γραμμή των βολών, καθώς τελείωσαν το παιχνίδι με 15/24. Στο μοναδικό κομμάτι που είχε καλύτερα νούμερα ο Ήφαιστος, ήταν τα ριμπάουντ όπου πήρε 35 έναντι 32 των πρωταθλητών Ελλάδας.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ