19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Περάστε στο ρινγκ!

Η ώρα των τελικών έφτασε, με τους δύο διεκδικητές να βρίσκονται στις γωνίες τους και να ετοιμάζονται να «αρπάξουν» το πολυπόθητο τρόπαιο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα ριχτούν σήμερα στη μάχη που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Οι "ερυθρόλευκες" παίζουν με πλεονέκτημα έδρας και έχουν ήδη ένα 2-0 υπέρ τους από τις νίκες στην κανονική περίοδο και έτσι χρειάζεται ακόμη δύο για να φτάσει στον τίτλο.

Στη φετινή σεζόν, η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη παρέμεινε αήττητη σε ολόκληρη την κανονική περίοδο και στον ημιτελικό με τη Νίκη Λευκάδας. Κατέκτησε επίσης το Κύπελλο Γυναικών στο Final Four των Χανίων. Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά που τον οδήγησε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 18-4. Οι μόλις τέσσερις ήττες του ήρθαν από τον Ολυμπιακό, τα Καλύβια και τον Πανιώνιο.

Εάν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα, θα έχει τέσσερα συνεχόμενα double, από τη σεζόν 2015-2016 και μετά. Στην παρθενική εμφάνιση τους στην Α1 Γυναικών, οι "Πειραιώτισσες" πήραν αήττητες το πρωτάθλημα και "σκούπισαν" τον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Την επόμενη χρονιά, σεζόν 2016-2017, ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αθηναϊκό στους τελικούς και πήρε και πάλι τον τίτλο με ένα άνετο 2-0, έχοντας ήδη άλλες δύο νίκες από την κανονική περίοδο απέναντι στο συγκρότημα του Βύρωνα. Πέρυσι, οι "ερυθρόλευκες" συναντήθηκαν στους τελικούς με τον Φάρο Κερατσινίου και πήραν και πάλι αήττητες το πρωτάθλημα.

Εάν από την άλλη πάρει ο ΠΑΟΚ την κούπα, θα είναι η πρώτη στην Α1 Γυναικών. Μέχρι στιγμής, οι "ασπρόμαυρες" έχουν κατακτήσει δύο φορές την 4η θέση τις σεζόν 2012-2013 και 2015-2016. Το 2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, ηττήθηκε ωστόσο και βρέθηκε στον Μικρό Τελικό με τον Αθηναϊκό όπου και πάλι γνώρισε την ήττα, κατακτώντας έτσι την τέταρτη θέση. Το 2016, στην Α1 Γυναικών συμμετείχαν 10 ομάδες, ετσι ο ΠΑΟΚ που είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Νίκη Λευκάδας, στη συνέχεια ξανά με τον Παναθηναϊκό και μετά ξανά με τον Αθηναϊκό για να φτάσει και πάλι στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ