24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πεδουλάκης: “Να αποκτήσουμε το αίσθημα του μποξέρ”!

Ο Αργύρης Πεδουλάκης κράτησε τη νίκη από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, εξήρε την απόδοση, εκτός του Νικ Καλάθη, και των Φριντέτ και Παπαγιάννη, και αναφέρθηκε στο... αίσθημα του μποξέρ, που πρέπει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός:

"Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμαστε αγχωμένοι, βιαστικοί, κάναμε πολλά λάθη, προσπαθούσαμε να τελειώσουμε το παιχνδι με μία πάσα. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ήμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα, ελέγξαμε τα ριμπαουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρα από τον Νίκ, του οποίου ήταν προφανής η βοήθεια, κλειδιά ήταν ο Φριντέτ, που έπαιξε επιθετική άμυνα και έβρισκε τον ελεύθερο συμπαίκτη του, και ο Παπαγιάννης, που έδεσε την άμυνά μας. Πρέπει να αποκτήσουμε το αίσθημα του μποξέρ. Όταν κάνεις νοκ ντάουν, πρέπει να τελειώνεις μετα τον αντίπαλο. Στα παιδιά αρέσει λίγο το σόου. Όταν ξεφεύγουν λίγο στο σκορ, προσπαθούν να παίξουν με μία πάσα, αλλά εκεί πρέπει να τελειώνεις το παιχνίδι. Δεν είχαμε καλές αποστάσεις για να ξεμαρκάρουμε τον ελεύθερο παίκτη. Είναι λογικό, γιατί δεν ήμαστε πολύ καιρό μαζί. Χρειάζεται δουλειά.

Εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός πάει τα τελευταία χρόνια σε ένα μπάσκετ ενστίκτου περισσότερο. Είναι καλό αυτό, αρέσει στον κόσμο, αλλά δεν φέρνει αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται στα εκτός έδρας ματς, που πρέπει να ελέγξεις το ρυθμό. Για να είσαι μέσα στο παιχνίδι, πρέπει να το κάνεις με τον τρόπο του ελληνικού μπάσκετ, δηλαδή να ψάχνεις να χτυπήσεις τις αδυναμίες του αντιπάλου. Και οι κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, η ΤΣΣΚΑ, η Φενερμπαχτσέ και οι άλλες, παίζουν το στοχευμένο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ήταν μετρ σε αυτό μέχρι το 2015 και μετά ξέφυγε. Αυτό θέλει πολλή δουλειά. Είχαμε διαστήματα που το κάναμε αυτό, αλλά και διαστήματα που ξεφύγαμε. Δεν γίνεται από πρόθεση. Προσπαθούν τα παιδιά με μία πάσα να τελειώσουν το παιχνίδι, αλλά αυτό είναι λάθος. Θα προσπαθήσουμε να το αλλαξουμε, αλλά θέλει πολύ χρόνο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ