29.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Όσο περισσότεροι βοηθούν τόσο το καλύτερο»

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για την Γερμανία, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ (2/2, 21.00) για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στόχος είναι η νίκη, ε και αν τα κατάφερνε με έναν τρόπο λιγότερο αγχωτικό από ότι τα κατάφερε πέρυσι, καλό θα ήταν για τους «πράσινους». Όχι πως τα πράγματα θα είναι τόσο απλά όπως τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ.

«Δεν είναι εύκολο παιχνίδι…», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας στην κάμερα της nova στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": «Δεν είναι ποτέ εύκολο όταν παίζεις εκεί, γιατί είναι μια εξαιρετική ομάδα που παίζει πολύ καλά στην επίθεση και τώρα παίζει καλύτερα και στην άμυνα με πολύ τακτική. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και να είμαστε προετοιμασμένοι για μια δύσκολη βραδιά. Όπως θα πρέπει και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί στη διάρκεια του αγώνα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Κλειδί θα μπορούσε να είναι για μία φορά ακόμη για τον Παναθηναϊκό οι… ρεζέρβες. Παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και συχνά πυκνά δίνουν λύσεις και προσφέρουν πολύτιμη ενέργεια και ανάσες: «Έχουμε τη φιλοσοφία πως όσο περισσότεροι παίκτες βοηθούν τόσο το καλύτερο. Χρειάζονται όλοι! Ελπίζω πως θα γίνει το ίδιο, θα προσφέρουν βοήθειες και ενέργεια όλοι και στο παιχνίδι που έρχεται».

Η πορεία της Μπάμπεργκ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να χαλαρώσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, καθώς έχει επιστρέψει ουκ ολίγες φορές, εξαφανίζοντας μεγάλες διαφορές: «Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Παίζουν 40 λεπτά με τον ίδιο τρόπο. Αναζητούν την έξτρα πάσα, το επιθετικό ριμπάουντ, τον αιφνιδιασμό. Έχουν αρχές στην επίθεση και είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκειά του. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αλλά το σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Ο Παναθηναϊκός πέταξε χωρίς απουσίες, καθώς τόσο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (είχε χτυπήσει στο μάτι, στην προπόνηση πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό), όσο και ο Ματ Λοτζέσκι (αιμάτωμα στο πέλμα) βρίσκονται στην αποστολή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ