19.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Το πιο σημαντικό η νίκη, έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε»

Ο Τσάβι Πασκουάλ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι με 89-84, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι ήταν ένα θαυμάσιο για όλους. Ήταν ένα τυπικό πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Έχουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Έχουμε να μάθουμε από κάποιες καταστάσεις που κάναμε λάθη. Στο τέλος νικήσαμε όμως κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Αν επέλεγε ένα θετικό κι ένα αρνητικό από το παιχνίδι, τι θα ήταν: «Καταρχάς ήταν αρνητικό ότι αφήσαμε έναν παίκτη σαν τον Ουίλμπεκιν να βρει ρυθμό, καθώς κάναμε δύο λάθη και σούταρε μόνος του. Όταν παίζεις κόντρα σ’ έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου είναι απαράδεκτο να κάνεις αυτά τα λάθη. Το σημαντικό ήταν πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ασχέτως αν νικούσαμε ή όχι, ήμαστε μέσα σε αυτό, δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και καταφέραμε να αντεπεξέθλουμε στις δυσκολίες. Κάτι που δεν θα μπορούσα να πω αν είναι αρνητικό ή θετικό είναι ότι ήμαστε οριακά για να κλέψουμε αλλά τελικά η μπάλα κατέληγε στα χέρια της Μακάμπι».

Για τον Αντετοκούνμπο κι αν αποτελεί παράδειγμα και για τον χρόνο του Ιωάννη Παπαπέτρου στο παρκέ: «Η αλήθεια είναι ότι στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες που παίζουν στο ‘’2’’ και στο ‘’3’’ θα άξιζαν να παίξουν πολλά λεπτά. Γιατί πολλοί προσέφεραν και θα μπορούσα να συνεχίσω με 2-3 από αυτούς. Θα πρέπει να συγχαρούμε όλους, οι παίκτες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προσέφερε πολλά και ίσως πρέπει να τον συγχαρούμε λίγο παραπάνω».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα θα βελτιώνεται καθώς φάνηκε ότι γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους: «Σιγά-σιγά πρέπει να βελτιωθούμε κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαστε στην αρχή αλλά μας λείπουν πράγματα και κάθε μέρα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την επόμενη. Κάθε βραδιά θα έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο απέναντί μας, όπως είναι η Μακάμπι, ιδιαίτερα φέτος. Κάθε φορά θα πρέπει να βρίσκουμε το δρόμο προς τη νίκη. Μετά θα πρέπει να κάνουμε ανασύνταξη δυνάμεων. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και το Μόναχο και θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα».

Για τους πρώην παίκτες της Μακάμπι που έπαιξαν υπό τις οδηγίες του: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την αγωνιστική τους διάθεση και τη συγκέντρωση που επέδειξαν».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο Καλάθης έπαιξε περίπου 35 λεπτά: «Ήταν απόφασή μου, έκανε πολύ καλό παιχνίδι και 14 ασίστ. Μερικές φορές όταν έχεις έναν παίκτη που κάνει πολύ καλή δουλειά, δεν πρέπει να τον βγάλεις. Σήμερα έκανε πολύ καλή δουλειά κι οργάνωσε άψογα το παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ