24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: “Το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα έκλεισε”!

Ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό τα ισπανικά μέσα δεν θα μπορούσαν να μην απευθυνθούν στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες στιγμές της Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία. Τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος την Πέμπτη θα προσπαθήσει να κερδίσει την Μπάρτσα ως προπονητής πλέον του "τριφυλλιού". Η εφημερίδα Sport της Βαρκελώνης τού πήρε συνέντευξη και ο Πασκουάλ μίλησε και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την Μπαρτσελόνα, λέγοντας μάλιστα πως κάποιοι άνθρωποί της δεν ήταν ειλικρινείς απέναντί της και πως, παρόλο που δεν κρατά κακίες, το κεφάλαιο αυτό έκλεισε οριστικά γι' αυτόν.

"Είναι πάντα ιδιαίτερο όταν παίζω με την Μπαρτσελόνα, ειδικά όταν πηγαίνω στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που είναι στην ομάδα από την εποχή που δούλευα εγώ εκεί. Όλα τα καλά όμως, τα αφήνω στην άκρη όταν αρχίζει ο αγώνας", είπε αναφερόμενος στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Και στη συνέχεια μίλησε:

Για την ως τώρα πορεία της Μπαρτσελόνα: "Δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί, με εξαίρεση τα αποτελέσματα, δεν έχω άλλα στοιχεία για να κρίνω. Αλλά τη σέβομαι απεριόριστα και είναι προφανές πως τελευταία η συγκυρία είναι ευνοϊκή γι' αυτήν από πλευράς αποτελεσμάτων".

Για την Ευρωλίγκα: "Φέτος η διοργάνωση είναι πολύ ανοιχτή. Δύο ή τρεις διαδοχικές νίκες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από δύο σπουδαίες νίκες απέναντι σε Κίμκι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και καλή πορεία στο πρωτάθλημαa τον τελευταίο καιρό. Έχει ποιότητα ως ομάδα, παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Γενικά είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος".

Για τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών στην Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια: "Στους μεγάλους συλλόγους, τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά. Γι' αυτό ήμουν κι εγώ για πολλά χρόνια στην ομάδα. Είναι προφανές πως, στο τέλος, αν δεν κερδίζεις, η θέση σου είναι επισφαλής".

Για το αν κρατάει κακία σε κάποιον μετά την αποχώρησή του από την ομάδα: "Υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που δεν ήταν όσο ειλικρινείς θα μπορούσαν να είναι. Αλλά δεν κρατώ κακία σε κανέναν. Η ανάμνηση που άφησα είναι μιας πολύ καλής παρουσίας, πετυχημένης και μιας από τις καλύτερες στην ιστορία του συλλόγου.

Για την πίεση που νιώθει ένας προπονητής: "Είναι μέρος της δουλειάς. Αν είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις, ξέρεις ότι υπάρχει πολλή πίεση, με την οποία πρέπει να μάθεις να ζεις. Αν δεν τα καταφέρεις...".

Για την ταυτότητα του Παναθηναϊκού: "Είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Είναι ένα σύνολο που δουλεύει σκληρά στην προπόνηση και παλεύει πολύ στους αγώνες για να κερδίσει. Γι αυτό και είμαστε εδώ που βρισκόμαστε τώρα".

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: "Κάθε σύλλογος είναι διαφορετικός. Εδώ πολλές ομάδες έχουν ιδιοκτήτες. Δεν είναι δομές, όπως η Μπαρτσελόνα, που είναι ένα ολόκληρο κλαμπ. Όμως, όπως λέω πάντα, σε τελική ανάλυση σε όλα τα μέρη, όσο κι αν ακούγεται κλισέ, το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχει τόσες πολλές ομάδες σαν την Liga Endesa, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι αρκετά ανταγωνιστικό".

Για το που μπαίνει ο πήχης των απαιτήσεων στον Παναθηναϊκό: "Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι. Ο Παναθηναϊκός δεν κυριαρχεί πια οικονομικά στην Ευρώπη. Όπως και να έχει, έχουμε ένα ανταγωνιστικό μπάτζετ, πολύ ενθουσιασμό και αθλητικές ικανότητες για να διεκδικούμε πράγματα. Αυτή την στιγμή, στόχος μας είναι να προκριθούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και στη συνέχεια να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι, γιατί αλλιώς θα χάσουμε τον δρόμο μας".

Για το αν θα επέστρεφε στην Ισπανία και δη την Μπαρτσελόνα: "Η Μπαρτσελόνα είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε. Νιώθω άνετα εδώ που είμαι, είμαι αφοσιωμένος στο παρόν και στο πώς θα εξελίξω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτή τη δουλειά, βέβαια, δεν μπορείς να πεις τι θα συμβεί στο μέλλον".

Για το αν παρακολουθεί ακόμη τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο: "Είμαι μέλος του κλαμπ και παρακολουθώ όσο μπορώ. Παίζει καλά, με σταθερότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και ανυπομονώ να ξεκινήσει πάλι το Champions League. Όσο για τη μεταγραφή του Φιλίπε Κοουτίνιο; Δεν είμαι ειδικός στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι προφανές πως κάθε μεγάλη ομάδα προσπαθεί να έχει τους καλύτερους παίκτες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ