24.6 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Στο ΟΑΚΑ είμαστε πιο δυνατοί»

Κομβικής σημασίας αγώνας είναι ο εντός έδρας του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα, όπως τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Τρίτη (20/03, 21.15) στο ΟΑΚΑ τους Σέρβους, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον 45άχρονο τεχνικό να αναφέρει σχετικά: «Το παιχνίδι με τη Μάλαγα ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο στην Ισπανία. Το αυριανό (20/03) είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια για εμάς. Εδώ στο ΟΑΚΑ, με τη στήριξη των φιλάθλων, είμαστε πιο δυνατοί. Με ακόμα μία νίκη θα ανέβει ακόμα περισσότερο η ομάδα. Για αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς. Σέβομαι τον Ερυθρό Αστέρα. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα. Θα προσπαθήσει να παίξει συγκεντρωμένα στην άμυνα και να βρει λύσεις στην επίθεση. Έχει ικανούς επιθετικούς, όπως τους Μίλκο Μπιέλιτσα, Τέιλορ Ρότσεστι και Τζέιμς Φελντέιν. Εμείς πρέπει να παίξουμε καλά, να ανέβουμε στο δικό μας επίπεδο και να κερδίσουμε».

Μόλις τέσσερα παιχνίδια έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Σε ερώτηση για το εάν έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τη θέση στην οποία θα τερματίσουν και τον αντίπαλο με τον οποίο θα διασταυρωθούν στα πλέι οφ, απάντησε: «Δεν σκεφτόμαστε τον αντίπαλό μας στα πλέι οφ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Ο Κένι Γκάμπριελ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, τόνισε στην κάμερα της Nova αρχικά για την εκτός έδρας νίκη τους στη Μάλαγα: «Γυρίσαμε στα βασικά. Παίξαμε καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε τη νίκη και την πήραμε. Τώρα, έχουμε αυτοπεποίθηση. Δεν έχει σημασία ποιος κάνει τα κλεψίματα. Πρέπει να παίζουμε άμυνα. Αυτό κάναμε με τη Μάλαγα, πήραμε τα ριμπάουντ και κερδίσαμε. Αφοσιωθήκαμε στην άμυνα στα τελευταία ματς. Με αυτήν την ομάδα πρέπει να παίζουμε αποτελεσματική άμυνα».

Μιλώντας για τον Ερυθρό Αστέρα, συμπλήρωσε: «Είναι επικίνδυνη ομάδα. Παίζει σκληρά στην άμυνα και στην επίθεση. Οι παίκτες της διεκδικούν τα επιθετικά ριμπάουντ. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα ριμπάουντ και να κάνουμε το παιχνίδι μας». Αναφέρθηκε και στον πρώην «πράσινο», Τζέιμς Φελντέιν, επισημαίνοντας: «Μιλήσαμε μαζί του πριν έρθει. Αντιμετωπίζουμε συχνά παίκτες οι οποίοι είναι φίλοι μας. Εκείνος ξέρει καλά και το γήπεδο. Αύριο (20/03) θα κληθούμε να τον περιορίσουμε».

Δηλώσεις έκανε και ο Κρις Σίνγκλετον, επίσης στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού: «Ήταν καλή η νίκη με τη Μάλαγα. Έχουμε, όμως, τέσσερα ακόμα ματς που θα καθορίσουν τη θέση μας στην τελική κατάταξη. Πρέπει να ολοκληρώσουμε πολύ δυνατά την κανονική περίοδο. Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας. Εκείνοι παίζουν καλά κόντρα στις δυνατές ομάδες. Έχουν κάνει και θέλουν να κάνουν και άλλες ζημιές στους αντιπάλους τους. Όλοι προσπαθούν να αποδείξουν κάτι στο παρκέ, είτε έχουν βαθμολογικούς στόχους είτε όχι. Θέλουμε να είμαστε μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο κόουτς μάς λέει από το ξεκίνημα της σεζόν πως μέσα από καλές άμυνες θα έρθουν και καλές επιλογές στην επίθεση. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ