21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Σαν τελικός» (pics)

Για δύσκολο παιχνίδι στο Μαυροβούνιο έχει προετοιμάσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Τσάβι Πασκουάλ, παρότι η Μπούντουσνοστ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να… σπάσει το ρόδι στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται την Παρασκευή (02/11, 20.00) στο «Moraca», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, και όπως τόνισε ο προπονητή τους πριν από την αναχώρηση της αποστολής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Είναι μια δύσκολη ομάδα, που βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, ειδικά στην έδρα της. Με τη Μιλάνο είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, ενώ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδιζε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο ματς. Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για αλλαγές στο ρόστερ της Μπούντουσνοστ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις πιθανές αλλαγές».

Ο Παναθηναϊκός έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, με τον Καταλανό προπονητή να εξηγεί αναφορικά με τη δυσκολία που είχαν και πέρυσι, αλλά όπως δείχνουν και φέτος, να κερδίσουν εκτός έδρας: «Η περσινή σεζόν ανήκει στο παρελθόν. Ασχολούμαστε με το παρόν. Είμαστε στο 2-2. Χάσαμε ένα παιχνίδι στον πόντο και ένα στην παράταση. Έτσι είναι το μπάσκετ. Άλλες φορές κερδίζεις, άλλες όχι. Για εμάς το ματς στο Μαυροβούνιο είναι σαν τελικός. Είναι μεν νωρίς, αλλά είναι πράγματι τελικός. Πρέπει να κερδίσουμε».

Ρωτήθηκε και για την επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι κι απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, φέτος περισσότερο από ποτέ. Δεν θέλουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες όταν χάνουμε, αλλά είναι σίγουρα σημαντικό που είναι πάλι κοντά μας».

Ο Ντίνος Μήτογλου, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι σε μiα δύσκολη έδρα. Έχουμε προετοιμαστεί. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Έχει πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση η Μπούντουσνοστ. Είναι πιο σκληρή από κάποιες άλλες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό».

Σε ερώτηση για την τελευταία -εντός έδρας- ήττα τους από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Είδαμε τα λάθη μας. Καταλάβαμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Έχουμε έρθει με εντελώς διαφορετική νοοτροπία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ