20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Πάντα σκέφτομαι πως έχω την καλύτερη ομάδα»

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και σήμερα έκανε την επίσημη πρώτη του προς τα ΜΜΕ. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν εκεί για να μιλήσει ακόμη και για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αν και –λογικά- η μερίδα του λέοντος στις δηλώσεις είχε πράσινες αποχρώσεις.

«Πριν από οτιδήπτοε άλλο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη (Γιαννακόπουλο) και την οικογένειά του για όσα έκαναν για την ομάδα. Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν και νιώθω περήφανος που βρίσκομαι εδώ και πάλι. Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την ομάδα που έχουμε. Όταν κλείνουμε το ρόστερ πάντα σκέφτομαι πως έχω την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αλλάξαμε κάποιους παίτκες για διαφορετικούς λόγους τον καθέναν, αλλά αυτό είναι στο παρελθόν. Δεν έχει σημασία το «γιατί», αλλά σημαντικό είναι το ποιοι είμαστε εδώ και να δουλέψουμε μαζί για να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά».

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε για την παρουσία του Κιθ Λάνγκφορντ και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν παίκτη με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα: «Θέλουμε έναν παίκτη που έχει ικανόττα στο σκοράρισμα, έναν παίκτη με εμπειρία που είναι και καλός δημιουργός. Νιώθουμε πολύ καλά που έχουμε τον Κιθ μαζί μας. Περιμένουμε πολλά από αυτόν. Είναι παίκτης με νοοτροπία νικητή και δουλεύει πολύ καλά από την πρώτη μέρα».

Όσο για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον οποίο είχε παίκτη ουκ ολίγα χρόνια στην Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά αποσύρθηκε φέτος; «Ναι σκέφτηκα να κάνω μια προσφορά, αλλά στο τέλος δεν το έκανα», τόνισε γελώντας, για να αλλάξει ύφος στη συνέχεια: «Ο Ναβάρο ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης που είχα ποτέ. Αξίζει τα πάντα! Στο τέλος αποφάσισαν να τελειώσει έτσι όπως τελείωσε. Δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Πιστεύω πως άξιζε κάτι διαφορετικό. Είμαι στην Αθήνα όμως, είμαι πολύ μακριά από τη Βαρκελώνη για να καταλάβω τα πάντα. Έχω πολύ δυνατά αισθήματα γι’ αυτόν. Η Ευρωλίγκα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ότι είναι, χάρη σε παίκτες σαν κι αυτόν. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια».

Εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείπει η ερώτηση για το φάιναλ φορ: «Πάντα δουλεύουμε με αυτό το στόχο. Ο Παναθηναϊκός το αξίζει, οι παίκτες το αξίζει, ο κόσμος το αξίζει. Αν είασι εδώ δεν έχει σημασία τι μάδα έχεις δουλεύευι με αυτό στο μυαλό σου. Εξαρτάται πάντα με ποιον συγκρίνεις και τι. Το να είσαι ανάμεσα στους τέσσερις σημαίνει πως πολύ καλές ομάδες θα είναι εκτός. Τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε πολύ καλή κανονική περίοδο, βρεθήκαμε στην τέταρτη θέση, αλλά δεν πήγαμε στο φάιναλ φορ γιατί αντιμετωπίσαμε την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Θέλουμε κάτι περισσότερο, αλλά δεν είναι και κάτι που ελέγχεις απόλυτα. Πρέπει να δουλέψουμε στην ίδια κατεύθυνση. Να παίξουμε ως ομάδα σε άμυνα και επίθεση, να προετοαστούμε για κάθε παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για το βήμα παραπάνω που δεν κάναμε μέχρι τώρα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ