18.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για το πλεονέκτημα» (pics)

Χωρίς τον Κέι Σι Ρίβερς αναχώρησε για την Ιταλία ο Παναθηναϊκός, εν όψει του εκτός έδρας αγώνα του με την Αρμάνι Μιλάνο.

Στο «Mediolanum Forum» θα πέσει για τους «πρασίνους» η αυλαία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, τη Μ. Πέμπτη (05/04, 21.45). Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον ώμο που τον ταλαιπωρούν εσχάτως κι έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει στην Αθήνα, χάνοντας ακόμα ένα παιχνίδι ύστερα από εκείνα κόντρα στα Τρίκαλα BC, τη Βαλένθια και τον Άρη.

Η αποστολή αναχώρησε τη Μ. Τετάρτη (04/04) για τη γείτονα χώρα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να αναφέρει εν όψει της αναμέτρησης με τους Μιλανέζους: «Θα πρέπει να κερδίσουμε όπως είπαμε. Έχουμε το τελευταίο ματς της σεζόν. Έχουμε κάνει καλή δουλειά έως τώρα. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για το πλεονέκτημα έδρας. Αισθανόμαστε καλά, γιατί κάναμε καλή δουλειά έως τώρα. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την Αρμάνι. Στην αρχή της σεζόν ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες, σαν ρόστερ, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό το έλεγα. Ενισχύθηκαν με τον Κουζμίνσκας και θα θέλουν μια νίκη για να κλείσουν τη σεζόν».

Όσον αφορά στο «κλειδί» της νίκης, εξήγησε: «Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχουμε δύναμη, σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε μεγάλη ποιότητα σαν ομάδα και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Επίσης, έχει πολλή ενέργεια σαν ομάδα η Αρμάνι. Έχουν παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από μακριά. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε παίζοντας καλή άμυνα και τρέχοντας στην επίθεση. Θα παίξουμε με το στιλ μας, ως Παναθηναϊκός».

Ο Καταλανός τεχνικός μίλησε και για τους προερχόμενους από τραυματισμό Νίκο Παππά και Ματ Λοτζέσκι, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή, υπογραμμίζοντας: «Πολλές φορές οι γκαρντ μας είχαν προβλήματα. Θα χρειαστούν χρόνο, ώστε να βρουν ρυθμό. Αυτό συμβαίνει και με τους Παππά και Λοτσέσκι».

Ο Τζέιμς Γκιστ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, τόνισε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ. Είμαστε καλύτερα από ό,τι ήμασταν πριν από δύο εβδομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε να "χτίζουμε" ένα καλό μομέντουμ. Έχουν αθλητικούς ψηλούς, πολύ δυνατούς, οι οποίοι παίζουν δυνατά. Θα έχουμε δύσκολη δουλειά. Το έχουμε σημειώσει από την αρχή της διοργάνωσης αυτό. Νομίζω όμως πως είμαστε καλά και θα τα καταφέρουμε».

Ρωτήθηκε και για την κατάσταση των «πρασίνων» εν όψει των πλέι οφ, κι απάντησε: «Τα πλέι οφ και η κανονική σεζόν είναι διαφορετικά πράγματα. Θα χρειαστούμε σκληράδα στα πλέι οφ και να βγαίνουμε από δύσκολες καταστάσεις, όπως κάναμε στη Μάλαγα. Όταν πρέπει να πάρεις μια νίκη στα πλέι οφ, θα πρέπει να την πάρεις. Δεν υπάρχει… μαγικό κουμπί για τα πλέι οφ. Ό,τι κάνεις στη σεζόν θα σου βγει και τα πλέι οφ».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ