23.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Πασκουάλ: «Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας»

Την πεποίθησή του πως το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού θα αφήσει ικανοποιημένους τους φιλάθλους του εξέφρασε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός τεχνικός, μιλώντας στο περιθώριο της Media Day της Δευτέρας (24/09) στο ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε την καινούρια σεζόν, αλλά δεν θέλησε να οριοθετήσει στόχους. Μίλησε, επίσης, για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (27-28/09), το επερχόμενο πρωτάθλημα της Basket League και την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για τα νέα πρόσωπα και το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Εύχομαι όλοι να έρθουν σε αυτό το ιδιαίτερο γεγονός, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Θα είναι μια σπουδαία στιγμή για να βρεθούμε όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ. Όντως, έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα. Η έναρξη της νέας χρονιάς πλησιάζει. Πιστεύω πως έχουμε ένα ρόστερ που θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους και που θα τους κάνει υπερήφανους για την ομάδα τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος της θα δούμε εάν πετύχαμε ή όχι. Η φιλοσοφία μας θα είναι ίδια».

Για το τι προσπάθησε να βελτιώσει στο φετινό ρόστερ: «Κάθε σεζόν είναι διαφορετική και κάθε καλοκαίρι δύσκολο. Όλες οι ομάδες έχουν ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και προσπαθούν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές κινήσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία πως έχουμε τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης και τώρα πρέπει να βρούμε τη χημεία μεταξύ τους και να έρθουν οι νίκες».

Για το τι περιμένει στα επόμενα φιλικά, κόντρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες: «Δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλά για σαράντα λεπτά, όμως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε απέναντι στην Χίμκι, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, που γίνεται πιο δύσκολο: «Κάθε νέα χρονιά φαίνεται πιο δύσκολη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η προηγούμενη ήταν εύκολη. Αμφότερες οι δύο διοργανώσεις (Ευρωλίγκα και Basket League) θα είναι πολύ δύσκολες. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι είναι. Πρέπει να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται και μετά να δούμε τι κάναμε».

Για τους παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες το καλοκαίρι: «Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και ο δεύτερος πως η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ 2019. Κάποιοι παίκτες έπαιζαν για 25’ σε κάθε αγώνα, ενώ δεν ήταν έτοιμοι. Ευτυχώς, γενικά στην Ευρώπη δεν υπήρχαν τραυματισμοί παικτών».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ