35.2 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Παρουσιάστηκε το Ανατόλια (pics)

 Το Ανατόλια βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2, και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Κόροιβο (5/10) στην έδρα του, ενώ αύριο (2/10) φιλοξενεί την Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην σημερινή (1/10) media day παρουσίασε το προπονητικό της τιμ, και όλους τους παίκτες της, με όλους τους συντελεστές να μιλούν για τον στόχο της παραμονής, χωρίς να χρειαστούν τα πλέι οφς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις :

ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ

«Δημιουργήσαμε μια ομάδα με αθλητές έμπειρους και ικανούς αλλά και με παίκτες νεότερης ηλικίας με φιλοδοξία στο μπάσκετ. Πιστεύουμε σε αυτόν τον τρόπο χτισίματος και σίγουρα στα οικονομικά επίπεδα που έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε κάναμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Στόχος μιας ομάδας νεοφώτιστης στην κατηγορία πρωταρχικό στόχο πρέπει να αποτελεί η παραμονή. Ελπίζουμε να επιτευχθεί χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία των play out.

O Σ.Α.Α.Κ. ΑΝΑΤΟΛΙΑ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου σε πολλές κατευθύνσεις. Οργανωτικά με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και φροντίζουν να γίνεται η καθημερινότητα πιο εύκολη. Αγωνιστικά πρωταγωνιστώντας τα τελευταία 3 χρόνια στη Β´ εθνική και καταφέρνοντας να κερδίσει πέρυσι την άνοδο στην Α2. Έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που οι αθλητές και προπονητές αισθάνονται ασφάλεια παρέχοντας καλές συνθήκες εργασίας.

 Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε πως βήματα προόδου έχουν γίνει και στην οργάνωση της υποδομής τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν ορατά τα επόμενα χρόνια.

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι παραδοσιακά δύσκολο , ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Η μεγάλη διάρκειά καθιστά τη συνέπεια σημαντικό παράγοντα για εξασφαλιστεί ο οποιοσδήποτε στόχος. Συνεπώς πρέπει να δουλεύεις καθημερινά για να βελτιώνεσαι και να αντέχεις την πίεση του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τις ομάδες, πιστεύω ότι με δεδομένο τα roster  που έχουν σχηματιστεί μέχρι τώρα ο Διαγόρας και ο Κοροιβος φαντάζουν τα φαβορί της κατηγορίας με τον Χαρίλαο Τρικούπη να ακολουθεί. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες μπορούν να φτάσουν σε οποιαδήποτε θέση χωρίς να αποτελεί έκπληξη με βάση τη διάρκεια τους μέσα στο πρωτάθλημα

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Κόροιβο , αναμφισβήτητα ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος καθώς πρόκειται για ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Η προσέγγιση που έχουμε για όλα τα παιχνίδια είναι ίδια χωρίς να ξεχωρίζουμε αντιπάλους. Με σεβασμό αλλά και απαίτηση για τη νίκη θα προετοιμαστούμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί με στόχο πάντα τη νίκη».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ (C)

«Η φετινή ομάδα του Ανατόλια κράτησε το βασικό κορμό από τη περσινή χρόνια, προστέθηκαν παίχτες νέοι, φιλόδοξοι αλλά και έμπειροι αθλητές με χρόνια στο υψηλό επίπεδο. Στόχος της ομάδας είναι το καλό μπάσκετ σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε έδρα που θα παίζουμε. Πιστεύω ότι αν το πετύχουμε αυτό τότε οι στόχοι της ομάδας θα επιτευχθούν .

Το Ανατόλια δεν είναι μια απλή ομάδα, το Ανατόλια από μόνο του έχει ισχυρή κουλτούρα. Εμπνέει σοβαρότητα , φερεγγυότητα, με παρέχοντας ταυτόχρονα ιδιωτική ασφάλεια και υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά όλη η λειτουργία της ομάδας είναι ότι κάθε αθλητής ψάχνει. Το κλίμα σε αυτή την ομάδα έχει καταλυτικό ρόλο θεωρώ ότι και φέτος θα βοηθήσει στην αγωνιστική σταθερότητα της ομάδας.

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 φαίνεται από τις κινήσεις των ομάδων ότι θα είναι παρά πολύ ανταγωνιστικό. Μια νίκη ή μια ήττα αντίστοιχα μπορούν να σε φέρουν από την επιτυχία των στόχων σου μέχρι κ την αποτυχία .

Όπως κάθε πρεμιέρα έτσι και η δίκη μας θα είναι πολύ δύσκολη καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που θα είναι από τα φαβορί για την άνοδο. Πάραυτα, παίζουμε στην έδρα μας που αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και δεν κοιτάμε άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο την νίκη».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Η ομάδα μας είναι νεοφώτιστη, υπάρχει ο βασικός κορμός από την περσινή χρονιά  και ο ίδιος προπονητής ο κ. Γκαϊτατζης που το θεωρώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας γιατί γνωρίζει τους παίχτες και είναι πιο εύκολο για τα καινούργια παιδιά να προσαρμοστούν γρηγορότερα. Ο κ. Χαΐτογλου που ηγείται της ομάδας με την οργανωτική ικανότητα που τον διακρίνει κάνει το έργο των αθλητών ευκολότερο στην καθημερινή μας προσπάθεια.  Με τον  συνδυασμό νέων και έμπειρων  αθλητών στην ομάδα, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα play out και να παραμείνουμε στην κατηγορία. 

Έχουμε το ειδικό βάρος να εκπροσωπούμε μέσω του  Σ.Α.Α.Κ.  ένα τεράστιο εκπαιδευτικό οργανισμό και αυτό μας γεμίζει με περηφάνια αλλά και με ένα αίσθημα μεγαλύτερης  ευθύνης γιατί θέλουμε να κάνουμε υπερήφανους εκτός από τους αποφοίτους και τα μέλη του Συλλόγου τους μαθητές και σπουδαστές που φοιτούν στο Ανατόλια. 

Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο εφέτος και ελπίζω ότι το φίλαθλο κοινό που θα διαλέξει να παρακολουθεί το πρωτάθλημα της Α2 να ευχαριστηθεί ωραίο μπάσκετ. 

Παίζουμε με μια από της καλύτερες και πιο πλήρης ομάδες της κατηγορίας με έναν πολύ καλό προπονητή όπως ο κ. Παπαδόπουλος. Πιστεύω ότι θα είναι από της ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Γνωρίζουμε το μέγεθος και την ικανότητα της ομάδας του Κοροιβου, εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Α2 με την ομάδα του Ανατόλια, μια ομάδα που στην off season προσπάθησε να παντρέψει την εμπειρία με τον ενθουσιασμό της νεαρής ηλικίας, ένας συνδυασμός που έχει δουλέψει και τα προηγούμενα χρόνια. Ο στόχος μας για φέτος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη από την πρώτη αγωνιστική, να συνεχίσει να βελτιώνεται καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, να παίξει ένα μπάσκετ ελκυστικό αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματικό και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό για ακόμη μια χρόνια. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν και θα είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστούν και χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής όπως άλλωστε και όλα τα παιχνίδια. Για το δικό μας πρώτο ματς με τον Κόροιβο πιστεύω ότι είναι μια δύσκολη πρεμιέρα (άλλωστε όλες οι πρεμιέρες είναι δύσκολες) με μια ομάδα που είναι στις ομάδες τις οποίες ανέφερα παραπάνω. Μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, με παρά πολύ έμπειρους παίχτες. Από την πλευρά μας έχω εμπιστοσύνη στο προπονητικό μας team ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και εμείς οι παίχτες από την πλευρά μας θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την νίκη μέσα στην έδρα μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΟΖΟΣ

«Η φετινή ομάδα απαρτίζεται από κάποιους έμπειρους παίχτες αλλά και πολλούς νέους και φιλόδοξους αθλητές. Όλοι μαζί νομίζω πως αποτελούμε ένα δυνατό σύνολο που θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικό στο φετινό πρωτάθλημα της Α2.

Ο Σ.Α.Α.Κ Ανατόλια είναι ένας σύλλογος που τα τελευταία χρόνια προσεγγίζει το μπάσκετ με πολύ σοβαρό τρόπο.

Δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του αθλητισμού με το τμήμα του μπάσκετ να καταγράφει την επιτυχία της ανόδου στην Α2.

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι ανταγωνιστικό κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος νομίζω πως ο φίλαθλος κόσμος θα παρακολουθήσει ωραία παιχνίδια με το ελληνικό στοιχείο και ταλέντο να επικρατεί κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Το προσεχές Σάββατο η ομάδα μας αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Κόροιβο. Είναι η πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου με όλα τα αποτελέσματα να είναι πιθανά. Από την πλευρά μας έχουμε δουλέψει μεθοδικά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων». 

Αναλυτικά το ρόστερ :

Φανέλα Ονοματεπώνυμο Θέση Ύψος (cm) Ημ. Γέννησης Ηλικία
4 ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Play Maker 184 9/6/1994 25
5 ΓΚΑΤΖΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Guard 193 27/5/1994 25
7 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Small Forward 202 22/12/1998 21
8 ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (C) Shooting Guard 186 2/2/1987 32
9 ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Shooting Guard 195 15/7/1978 41
10 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Power Forward/Center 204 24/7/1976 43
11 ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ Power Forward 200 1/1/1998 21
12 ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Play Maker 198 6/3/2000 19
13 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Shooting Guard 200 4/3/1999 20
14 ΜΠΡΟΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Power Forward 200 25/5/1986 33
15 ΠΙΛΚΟΥΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Center 209 11/10/1995 24
16 ΤΟΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Power Forward/Center 209 12/7/1990 29
17 ΑΜΠΑΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Point Guard 185 24/11/1993 26
19 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Small Forward 189 21/6/2003 16
M.O. 183,7 M.O. 26,8ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ