26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραμονή στην κορυφή

Αυτό το διήμερο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League και η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του Γ' ομίλου. Αλλά για να τα καταφέρει, πρέπει να νικήσει απόψε στο μεγάλο βελγικό λιμάνι, την Αμβέρσα (21.00).

Δεν θα είναι εύκολο. Η Αντβέρπ δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος, άλλωστε είναι η μόνη ομάδα που έχει νικήσει μέχρι στιγμής την Χάποελ Ιερουσαλήμ και μάλιστα με κατοστάρα (101-89). Παίζει φουλ επίθεση και αν την αφήσεις να σε παρασύρει στο ρυθμό της, τότε θα έχεις μεγάλους μπελάδες. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 84,3 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 83,3 πόντους. Αντίθετα η ΑΕΚ με 78 πόντους κατά μέσο όρο έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα..

Τα ξέρει όλα αυτά ο Λούκα Μπάνκι και το επιτελείο του, που έχουν μελετήσει καλά τον αντίπαλο κι έχουν φροντίσει να προετοιμάσουν και τους παίκτες. Το ευχάριστο για την ΑΕΚ είναι ότι μετά τον Ντούσαν Σάκοτα, που έπαιξε το Σάββατο κόντρα στην Κύμη, επιστρέφει στην ομάδα ένας ακόμα τραυματίας. Ο Εξέβιερ Ράταν Μέις, που αποθεραπεύθηκε πιο γρήγορα απ' όσο προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις και συμπεριελήφθη στην αποστολή για Βέλγιο. Έτσι οι μόνοι απόντες είναι οι Βασίληδες, Ξανθόπουλος και Καββαδάς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ