27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Παράσταση για ένα ρόλο

Στο θρυλικό πάλαι ποτέ "Γιαντ Ελιάου" του Τελ Αβίβ εμφανίστηκε μόνο μία ομάδα κι αυτή ήταν η Μακάμπι. Κυριαρχώντας απόλυτα σε όλους τους τομείς και έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων νίκησε άνετα με 79-68 το Μιλάνο, που ήταν απογοητευτικό. Ο Άντριου Γκάουντλοκ εμφανίστηκε μόνο για να παραλάβει την πλακέτα που του έδωσαν για να τιμήσουν την προσφορά του στη Μακάμπι και μετά... χάθηκε, προφανώς από τη συγκίνηση, ενώ πλην του Μπέρτανς δεν υπήρξε άλλος παίκτης της ιταλικής ομάδας που να δικαιολόγησε το ταξίδι του στο Τελ Αβίβ.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν στο ξεκίνημα να επιτεθούν κυρίως μέσα από τη ρακέτα με τους ποιοτικούς ψηλούς που διαθέτουν (Παρακούσκι για τη Μακάμπι, Ταρτσέφσκι για το Μιλάνο) και το παιχνίδι μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου ήταν ισορροπημένο και με χαμηλό σκορ, διότι υπήρχε μεγάλη αστοχία από την περιφέρεια εκατέρωθεν. Όταν όμως μπήκε στον αγώνα ο Τάιους, οι συσχετισμοί μεταβλήθηκαν, διότι ο Αμερικανός της Μακάμπι έστησε ένα άνευ προηγουμένου... πάρτι μέσα στη ρακέτα του Μιλάνου.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε μαζέψει ήδη 6 επιθετικά ριμπάουντ, που είτε τα αξιοποιούσε ο ίδιος (10 πόντοι) είτε έδινε δεύτερες ευκαιρίες στους συμπαίκτες του. Και κάπως έτσι η Μακάμπι ξέφυγε, καθώς το Μιλάνο συνέχιζε να τα... σπάει από την περιφέρεια και οι Γκάουντλοκ, Θίοντορ έμοιαζαν εγκλωβισμένοι. Μεταξύ 8' και 16' η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 17-4, χάρη στο οποίο ξέφυγε με 31-18 και έβαλε το νερό στ' αυλάκι. Οι Κόουλ και ΝτεΣόν Τόμας έκαναν επίσης σπουδαία δουλειά από τη στιγμή που πέρασαν στο παρκέ και η "ομάδα του λαού" διατήρησε αυτή την καλή διαφορά ως το τέλος του ημιχρόνου (39-29), παρόλο που κάποια στιγμή το Μιλάνο "ξεμπούκωσε" και με τα τρίποντα των Μπέρτανς και Καλνιέτις πήρε κάποιες επιθετικές ανάσες. Η άμυνά του όμως συνέχιζε να είναι προβληματική.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μακάμπι συνέχισε να κυριαρχεί στους αιθέρες κι αυτό της επέτρεπε να παίρνει εύκολους πόντους είτε από το transition είτε από δεύτερες ευκαιρίες και να μην ανησυχεί. Το Μιλάνο ήταν εγκλωβισμένο απέναντι στην πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων, έτσι η διαφορά ανέβαινε συνεχώς και στο 28' άγγιξε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (60-40). Η Μακάμπι δεν ανησύχησε ούτε όταν το Μιλάνο με ένα τρίποντο του Καλνιέτις μείωσε 3,5 λεπτά πριν από το τέλος 72-59, διότι είχε πολλούς παίκτες "ζεστούς" και της έδιναν λύσεις όταν χρειαζόταν. Έτσι έφτασε εύκολα και μέσα σε αποθέωση από το κοινό της στη νίκη.

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ: Ο Άλεξ Τάιους ήταν ανίκητος μέσα στις δύο ρακέτες και αυτός που θεμελίωσε στη δεύτερη περίοδο το διψήφιο προβάδισμα, το οποίο η Μακάμπι δεν έχασε έκτοτε. Ο Αμερικανός μάζεψε 15 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 8 ήταν επιθετικά, ενώ σκόραρε και 12 πόντους σε μια από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων με 44 ριμπάουντ έναντι 24 και 18 επιθετικά έναντι μόλις 3 του Μιλάνου. Οι διαφορές αυτές εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την άνετη επικράτηση των γηπεδούχων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ