22.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Παράπονα για τη διαιτησία ο Σκαριόλο

Η Ισπανία μπορεί να πηγαίνει από νίκη σε νίκη και να έγινε  πρώτη ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 μετά τη νίκη της επί της Ισπανίας, αλλά ο Σέρτζιο Σκαριόλο τα παραπονάκια του για τη διαιτησία τα έκανε. Και μάλιστα όχι μία φορά,  αλλά δύο. Ίσως γιατί –είναι άλλωστε τακτική αρκετών- προσπαθεί να προετοιμάσει το κλίμα για τους ημιτελικούς που έρχονται.

«Το μόνο που ανησυχεί είναι πως νιώθω οι ψηλοί μας αξίζουν περισσότερο σεβασμό σε ότι αφορά τις επαφές. Νιώθω πως δεν υπάρχει κατανόηση στην στρατηγική των ανιτπάλων από τους διαιτητές. Και πιστεύω ειλικρινά πως αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό σε σχέση με αυτό που θέλουν να κάνουν οι αντίπαλοι και επιτρέπουν οι κανονισμοί. Οι διαιτητές θα το δουν πιστεύω και θα κάνουν το καλύτερό τους στα επόμενα παιχνίδια».

Ο Σκαριόλο επανήλθε στο θέμα όταν ρωτήθηκε για τα σχετικά εύκολα παιχνίδια που είχε η Ισπανία στον όμιλο, φτάνοντας ως εδώ: «Όταν χάνουμε στην πρώτη φάση υπάρχουν διάφορα, τώρα που είμαστε εδώ αήττητοι, μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει. Από την άλλη μπορεί να περάσαμε χωρίς προβλήματα από την Α ‘Φάση, αλλά εδώ συναντήσαμε στους 16 μια δυνατή ομάδα, την οικοδέσποινα μάλιστα,την Τουρκία. Είμαστε έτοιμοι. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και καταλάβαμε πως δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα. Όλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το νόμιμο και... κάτι παραπάνω για να μας σταματήσουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα παιχνίδι με ακόμη περισσότερες επαφές και να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Επιστρέφοντας πάντως στον σημερινό προημιτελικό ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας έκανε μια ξεχωριστή αναφορά στην άμυνα και στον τρόπο που είχαν αποφασίσει να κινηθούν σε ότι αφορά τον Σρέντερ: «Η βελτίωση στην άμυνα έφερε και το αποτέλεσμα. Η ιδέα αναφορικά με τον Σρέντερ ήταν να πάρει τα σουτ, αλλά να μην τον αφήσουμε να βρει ρυθμό. Είχε μόνο μία ελεύθερη βολή και πολλά λάθη. Δεν θέλαμε να τρελαθούμε για την άμυνα πάνω του, αλλά να δουλέψουμε πάνω στην άμυνα απέναντι σε όλη τη γερμανική ομάδα που είναι πολύ καλή και έχει παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Ο Μαρκ (Γκασόλ) ήταν εκπληκτικός, γιατί έβγαλε όλο το ταλέντο του, ενώ ο Σάστρε έκανε εκπληκτική δουλειά πάνω στον Σρέντερ όταν τον ανέλαβε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ