21.2 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Παπανικολάου: “Να σταθούμε ως Ολυμπιακός”

Ο Κώστας Παπανικολάου αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει θέμα διάθεσης ή ενέργειας και υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στη σειρά με τη Ζαλγκίρις είναι να παίξει σαν... Ολυμπιακός.

"Είναι ένας τελικός. Το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια νομίζω πως είναι λάθος τρόπος για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Εδώ που έχουμε φτάσει όλοι είμαστε έμπειροι, όλοι και έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί να παλέψουμε. Για να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Το ότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και παλαιότερα δεν σημαίνει πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Η εμπειρία μας από αυτό σίγουρα θα βοηθήσει, όμως, όπως είπα, έχουμε πολλά παιδιά και πολύ καλούς παίκτες και κανείς δεν χρειάζεται να κάνει το κάτι παραπάνω. Απλά πρέπει να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα και να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας προκειμένου να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς ούτε να βρεθούν ήρωες. Πρέπει να σταθούμε ως Ολυμπιακός στα σταθερά μας όπως όλη τη χρονιά και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι", είπε ο διεθνής φόργουορντ στους απεσταλμένους στο Κάουνας δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε:

"Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά, όταν είσαι πίσω, είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως η θέλησή της είναι αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες και να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ. Τώρα το να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση δεν είναι δικό μου κομμάτι. Υπάρχουν οι προπονητές που μπορούν καλύψουν πολύ καλύτερα αυτό το κομμάτι. Από την πλευρά μας οι παίκτες πρέπει να δείξουμε το πόσο θέλουμε να βρεθούμε σε ακόμα ένα φάιναλ φορ και να τραβήξουμε τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ