21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Χαώδης η απόσταση με Παναθηναϊκό”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τοποθετήθηκε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ως είθισται στις συνεντεύξεις Τύπου μετά από αγώνες, αλλά δέχθηκε και πολλές ερωτήσεις. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ απάντησε για την επιλογή του να αφήσει τον Κόνιαρη στο παιχνίδι με τέσσερα φάουλ, το παιχνίδι με την Βόννη, την απουσία του Τέπιτς από το παρκέ, ενώ παραδέχθηκε πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απέχουν έτη φωτός από τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

"Στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε το ματς σε μεγάλο βαθμό. Δεν περιιορίσαμε τη δημιουργία του Παναθηναϊκού και δεν είχαμε καλό ρυθμό στην επίθεση μας, παίζοντας αργά. Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική διαφορά. Καταφέραμε να αντιδράσουμε στο δεύτερο κάνοντας μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε καλό ρυθμό, αποτελεσματικότητα. Κλείσαμε τη διαφορά μέχρι τους επτά αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις και δεν μας άφησε περιθώρια για κάτι παραπάνω. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια αλλά χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα τέλεια για να κερδίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι”.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ απάντησε όταν ρωτήθηκε για την επιλογή του να παραμείνει ο Κόνιαρης στο παρκέ: "Γιατί δεν άλλαξε τον Κόνιαρη στα τέσσερα φάουλ: Θέλαμε παίκτη να πιέζει τον Καλάθη, ξόδεψε ένα φάουλ ανούσια στην τελευταία φάση" και προχώρησε κάνοντας λόγο για τη διαφορά της ομάδας του από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: "Ήμασταν διστακτικοί στο πρώτο ημίχρονο στις αποφάσεις μας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε κίνηση, δημιουργία και μείναμε στους 31 πόντους. Στο δεύτερο πιστέψαμε λίγο παραπάνω σε αυτό που μπορούσαμε. Έτσι είχαμε καλύτερη εικόνα”.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με 0/4 τρίποντα, τα οποία όμως έγιναν 4/6 στην πορεία: "Με τέτοιους αντιπάλους πρέπει να ρισκάρεις και να δώσεις. Εμείς δεχτήκαμε συνεχόμενα τρίποντα σε σετ επίθεση αλλά και αιφνιδιασμό. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση με προσωπική άμυνα χωρίς βοήθειες. Ενώ κερδίσαμε όμως κατοχές ο Παναθηναϊκός με προσωπικές φάσεις κυρίως του Λάνγκφορντ και του Παππά, πήρε λύσεις".

Υποστήριξε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως "ο αγώνας αυτός δεν μας έκανε πολύ σοφότερους" και εξήγησε: "Η διαφορά Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τους άλλους είναι έτη φωτός. Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλη, η απόσταση χαώδης. Αυτό που κάναμε καλύτερα ήταν να παίξουμε πιο αποφασιστικά, να πιστέψουμε λίγο παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε κερδίσει αν και δεν μου αρέσει να το βάζω στο τραπέζι. Ήμασταν λιγότερο φοβισμένοι και το κάναμε”.

Όταν ρωτήθηκε για τη διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Παπαθεοδώρου απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός είναι πιο αθλητικός, ο Ολυμπιακός είναι πιο ομαδικός μιλάμε για ομάδες διαφορετικού επιπέδου από το δικό μας. Εμείς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε για παράδειγμα, στο ένας εναντίον ενός”.

Ο Μιλένκο Τέπιτς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα τραυματισμού τις προηγούμενες μέρες, προπονήθηκε χθες, ήταν στη δωδεκάδα, αλλά δεν αγωνίστηκε: "Ο Τέπιτς δεν προπονήθηκε από τη Δευτέρα, προσπάθησε με τη Βενέτσια και λίγο χειροτέρεψε. Το ματς με τον Παναθηναϊκό έχει πολλές σωματικές επαφές και συμφωνήσαμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε. Δεν είμαστε σίγουροι αν μπορεί να παίξει την Τρίτη. Αν προπονηθεί αύριο θα είναι διαθέσιμος. Αν δεν γίνει δεν θα παίξει που σε συνδυασμό με την απουσία του Μαργαρίτη μας δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι θέμα χρόνου πάντως να επιτρέψει”.

Την Τρίτη ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίσει την Βόννη για το Basketball Champions League: "Έχουμε λίγο χρόνο για ν προετοιμαστούμε τακτικά. Οι γερμανικές ομάδες στηρίζονται στην αθλητικότητα τους. Η Βόννη έχει δύο επιπλέον αθλητές από τον πρώτο γύρο. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Δεν λέει κάτι το 5-0, πρέπει να πάμε στις οχτώ για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν έουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε τον Πανιώνιο και να επιλέξουμε παιχνίδια”.

Όσο για τον Πόυπ; "“Θα έρθει μαζί μας στη Γερμανία, δεν ξέρω μέχρι πότε θα συνεχίσει στην ομάδα, αν θα μείνει μέχρι το τέλος. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εμείς”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ