26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Δεν είμαστε σε θέση να υποτιμούμε κανέναν”

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν ευχαριστημένος από τη διάθεση των παικτών της ΑΕΚ και από το σερί τεσσάρων νικών σε όλες τις διοργανώσεις που τρέχουν.

"Συγχαρητήρια  στους παίκτες για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη μας. Δεν προσεγγίσαμε σωστά ένα νοκ άουτ παιχνίδι που δίνει πρόκριση στους "4". Υπάρχει η δικαιολογία του δύσκολου προγράμματος, του επίπονου ταξιδιού και της επίπονης προσπάθειας που κάναμε στην Πάνορμο, δεν είχαμε όμως πρόβλημα δυνάμεων, αλλά συγκέντρωσης. Φάνηκε στο τρίτο δεκάλεπτο αυτό, όταν αλλάξαμε το ρυθμό με σκληρή άμυνα, δημιουργήσαμε μια καλύτερη συνθήκη για το παχνίδι και στο τέλος νικήσαμε δίκαια. Συγχαρήτηρια και στο Ρέθυμνο, που όπως και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, το οποίο πολλοί πίστεψαν ότι χάσαμε αδικολογόητα, έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και το απέδειξε και εκτός έδρας. Αυτό είναι ένα μήνυμα για μας. Δεν είμαστε σε θέση να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο και για να κερδίζουμε υπάρχει μόνον ένας τρόπος και τον έχουμε δει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Αυτόν πρέπει να ακολουθούμε", είπε στη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ρωτήθηκε αν είναι ευχαριστημένος από την πρόοδο της ομάδας:

"Η ομάδα είναι σε μια φάση χτισίματος. Είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα με μικρές σταθερές και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι μας. Προσπαθούμε να βρούμε σταθερές. Αυτό που έχουμε βελτιώσει είναι η αμυντική μας διάθεση και η συνέπεια μας σε αυτό. Για να συμβεί αυτό έχουν επιστρέψει οι κατάλληλοι παίκτες. Έχουμε βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι, αλλά για να ισορροπήσουμε και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, έχουμε δρόμο. Είμαστε δύσκολη ομάδα, γιατί υπάρχουν παίκτες που πρέπει να ξαναμπούν, όπως ο Ρέι, ή να μπουν για πρώτη φορά, οπως ο Τσάλμερς, κι αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να το βρούμε μέσα από τους αγώνες. Είναι ένα ωραίο πρόβλημα. Είναι υλικό που πρέπει να το διαχειριστείς". 

Για το αν έχει σκεφτεί πώς θα χρησιμοποιήσει τον Τσάλμερς όταν αυτός θα είναι έτοιμος να παίξει, είπε: "Έπρεπε να το σκεφτώ πριν έρθει ο Τσάλμερς, γιατί ξέραμε τις συνθήκες. Εμείς δεν είχαμε αποφασίσει να κάνουμε αλλαγές, αλλά μία προσθήκη. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα όπου ο κόσμος διψάει ανά πάσα στγμή για αίμα. Όμως εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους μας από τη στιγμή που προσπαθούν. Και τα παιδιά κάνουν μια πολύ καλή  προσπάθεια.

Δεν έχω σαφή εικόνα για τον Τσέλμερς, γιατί έχει κάνει μια προπόνηση πριν πάμε στην Τουρκία. Στην Τουρκία δεν έπαιξε. Την Πέμπτη που γυρίσαμε δεν κάναμε προπόνηση και την Παρασεκευη κάναμε αποκατάσταση. Δεν τον έχω δει. Έχει όμως μεγάλη διάθεση, κίνητρο, κι αυτό το βλέπουμε καθημερινά και θα μας βοηθήσει. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν πηγε πέρυσι στην Ιταλία. Θα το δούμε στο γήπεδο. Ελπίζω ότι η εμπειρία και το "θέλω" του να μας δώσει πράγματα".

Για τον αγώνα της Τετάρτης με την Μπούργος, είπε: "Αν και είναι νωρίς στον όμιλο, το παιχνιδι με την Μπούργος είναι κομβικό για τη συνέχεια. Θέλουμε να πάρει την κατάλληλη αξία η νίκη μας στην Πάνορμο. Η Μπούργος είναι ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να νικήσουμε. Η σημασία του παιχνιδιού μου δίνει την ευκαιρία να καλέσουμε τον κόσμο στο γήπεδο, γιατι χρειαζόμαστε τη στήριξή του. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό στον όμιλο".

Για την κατάσταση του Κέντρικ Ρέι, είπε: "Ο Ρέι πηγαίνει καλύτερα από αυτό που περίμεναν οι γιατροί. Θα προσπαθήσει να προπονηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη και αν είναι καλά, θα είναι στη 12άδα με τη Μπούργος. Αν όχι, θα περιμένουμε, γιατί είναι ένας τραυματισμός που τον κουβαλά από το καλοκαίρι και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ