24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: Βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε πράγματα να πει μετά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου, αλλά ρωτήθηκε και για αρκετά ακόμη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

"Κάναμε μια νίκη επί ενός πολύ καλού αντιπάλου, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια είναι η πιο σταθερή ομάδα μετά τις μεγάλες, με στόχευση στην άμυνα και στην επίθεση που δημιουργεί προβλήματα σε κάθε αντίπαλο", τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ για να προσθέσει: "Η διακοπή του πρωταθλήματος επηρέασε και τις ομάδες και εμάς. Δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε δημιουργία και αυτό είχε να κάνει με την αποχή από παιχνίδια. Στο δεύτερο βρήκαμε ρυθμό μέσα από την άμυνα. Πήραμε μια διαφορά που ήταν σημαντική και καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι για να φτάσουμε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Πρωτάθλημα που τη θέλαμε πολύ. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να είμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Είναι ένας ακόμη αγώνας που τον θέλουμε πολύ, αυτό με τη Βέντσπιλς για το Basketball Champions League πια.”

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ριμπάουντ (46-27) και είχε και αρκετά επιθετικά, τα οποία όμως δεν μετέτρεψε όλα σε σκορ. "Δεν μπορεί να κάνεις τα επιθετικά ριμπάουντ πάντα καλάθι", απάντησε ο Παπαθεοδώρου και συνέχισε: "Είναι μεγάλος ο αριθμός των 19 πόντων από επιθετικά ριμπάουντ, το νούμερο είναι μεγάλο. Είχαμε αρκετά σουτ που δεν ευστοχήσαμε, δεν είχαμε μεγάλη δημιουργία. Ήταν θέμα ρυθμού. Μας έλειπε ο Κόνιαρης που είναι πολύ σημαντικός για εμάς, βρήκαμε όμως σκορ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο."

Σημαντικό για τον ίδιο τον προπονητή του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι ήταν πως έκαναν την δική τους πρεμιέρα ο Γκος και ο Χαραλαμπόπουλος, για τους οποίους και ρωτήθηκε: "Ο Γκος έδειξε από την πρώτη μέρα ότι είναι έμπειρος και συγκροτημένος. Εχει κάνει καριέρα στην Ιταλία, προσαρμόστηκε άμεσα. Ήταν νευρικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μας βοήθησε. Είναι παίκτης που θα μας ξεμπλοκάρει. Ο Βασίλης έχει ταλαιπωρηθεί, κάνει όμως αξιόλογη προσπάθεια. Είναι πλέον καθαρά θέμα δικό του. Η ομάδα τον στηρίζει και τον περιμένει. Είναι παίκτης που έρχεται και θα μας βοηθήσει”.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετή ώρα με χαμηλό σχήμα: "Είναι από τα βασικά μας σχήματα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Μαργαρίτης παίζει και στις δύο θέσεις και ο Κρουμπάλι έχει επιθυμία μεγάλη, να βάλει το σώμα του, να πάρει ριμπάουντ. Ο Χρυσικόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση".

Όσο για τον Κλάσεν και το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις 5'31''; "Πέρασε έναν Γολγοθά τις προηγούμενες μέρες. Γύρισε δύο ηπείρους. Το επόμενο σχήμα που δοκιμάσαμε μας έδωσε πράγματα και γι' αυτό δεν επέστρεψε."

Ερώτηση δέχθηκε και για τον Τρις, ο οποίος έμεινε στο παρκέ για 10'12'': "Είναι μια χαρά. Μας βοήθησε στο Ρέθυμνο, σήμερα άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Τα παιδιά μπαίνουν και παίζουν, είναι ευλογία που έχουμε πολλά παιδιά και είναι θετικό ότι έχουν θετική αύρα ακόμη κι όταν παίζουν λίγο”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ