23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: “Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας”

Με την πικρή γεύση που αφήνει στο στόμα η αίσθηση ότι θα μπορούσε ακόμα και να είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ, έμεινε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος, αφού συνεχάρη την ΑΕΚ για την πρόκρισή της, εξήγησε αρχικά γιατί εξελίχθηκε ο αγώνας στο ΟΑΚΑ με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Και στη συνέχεια απέδωσε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, κυρίως στην αναταραχή που δημιουργήθηκε πριν από τον πρώτο αγώνα.

"Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, επειδή είναι στα προημιτελικά του ΒCL. Ελέγξαμε το παιχνίδι και τις καταστάεις που είχαμε στο πλάνο μας, εκτός από δύο πράγματα. Τους δώσαμε πολλούς πόντους από λάθη, σκόραραν 27 πόντους από λάθη μας, 10 ποντους από επιθετικά ριμπαουντ και 12 πόντους από αιφνιδιασμό. Ελέγξαμε τα πάντα στο σετ παιχίδι. Είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να νικήσουμε, αλλά να πάρουμε και τη διαφορά. Χάσαμε κρίσιμα ελεύθερα σουτ, αλλά είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου. Για το πνεύμα και τη νοοτροπία τους, παρά τα προβλήματά μας. Ήμαστε ανταγωνιστικοί και πιστεύω ότι αξίζαμε περισσότερα ως ομάδα. Καλή τύχη στην ΑΕΚ. Τους εύχομαι τα καλύτερα", είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε:

"Είναι ξεκάθαρη η εικόνα. Το 80% των σουτ που κάναμε ήταν με τον αντίπαλο σε απόσταση τρία μέτρα. Η ΑΕΚ έχει μεγάλα κορμιά και επιθετικότητα στην άμυνα. Μας αλλοίωσαν καταστάσεις πριν τα σουτ, αλλά στα σουτ είχαμε το πλεονέκτημα. Απλώς δεν τα βάλαμε. Σήμερα δεν ήταν η μέρα μας. Η ΑΕΚ μας χάλασε πολλές επιθέσεις με τα χέρια της και πήρε πολλούς ποντους στον αιφνιδιασμό".

Στην ερώτηση αν η σειρά κρίθηκε ουσιαστικά στον πρώτο αγώνα, απάντησε: "Αν θέλουμε να σταθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η άποψή μου είναι καταγεγραμμένη στους ανθρώπους της ομάδας. Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας όταν σταματήσαμε να λειτουργούμε για 15 μέρες μετά το Κύπελλο Δεν μπορούσαμε όμως να μην προχωρήσουμε. Στο δρόμο μας βρέθηκε μια ομάδα που είναι ένα από τα 2-3 φαβορί για τον τίτλο στο BCL. Μια πολύ οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Κάθε κατοχή μετράει.

Η ΑΕΚ είναι πιο αθλητική ομάδα και το πιο βασικό είναι ότι έχει συνέχεια. Εμείς σταματήσαμε. Όταν σταματας τον Φλεβάρη να λειτουγείς, είναι σα να φεύγεις και να κλείνεις το μαγαζί. Και ξαφνικά ήρθαμε να παίξουμε με την ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται. Έκαναν τεράστια προσπάθεια και δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη εικόνα. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες τις οποίες δυστυχώς δεν θα δούμε ποτέ".

Όσο για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ... "Έχω μάθει να περιμένω, ειδικά φέτος, την επόμενη μέρα. Ελπίζω να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε τον επόμενο στόχο στο πρωτάθλημα".

Από την πλευρά του ο Λίνος Χρυσικόπουλος είπε: "Ελεγξαμε απόλυτα το παιχνίδι. Μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Η στατιστική λέει ότι αυτό το 22% στα τρίποντα ήταν καθοριστικό. Αν βάζαμε δύο από τα τόσα σουτ που χάσαμε, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα παίρναμε την πρόκριση"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ