24.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Παπαδόπουλος: “Το καπρίτσιο μιας ομάδας “δένει” όλες τις άλλες”

Ο Μάνος Παπαδόπουλος μίλησε κι αυτός αποχωρώντας από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και μετά από πολύωρη σύσκεψη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε αρκετά σκληρή γλώσσα για τον Ολυμπιακό και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

"Όλες οι  ομάδες είναι αιχμάλωτες μιας ομάδας που έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για κάτι τυπικό. Με αυτή τη λογική θα μπορεί να το κάνει κάθε ομάδα σε κάθε αγωνιστική. Κι έτσι να μην γίνεται η αγωνιστική, να μην επικυρώνεται η βαθμολογία. Κι αυτό για ένα καπρίτσιο, για έναν αγώνα που κέρδισε. Ομάδες που θα έπρεπε να έχουν φύγει διακοπές περιμένουν και μου κάνει εντύπωση τι απόφαση θα βγει. Αν αποφασιστεί η επανάληψη θα έρθουν οι παίκτες από το εξωτερικό όπου θα βρίσκονται διακοπές; Υπάρχει μια... αγωνία κάποιων να υπάρχει μια επιτροπή, να κάνει προτάσεις. Φυσικά και τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ δεν λύνονται ούτε σε πέντε μέρες, ούτε σε πολύ περισσότερς. Καλό είναι να γίνονται συζητήσεις, να υπάρχουν επιτροπές και χρειάζονται νομθετικές ρυθμίσεις. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα".

Ο Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για την προσφυγή του Ολυμπιακού επαναλαμβάνοντας πως ήταν για μια "τυπική διαδικασία": "Δεν είμαι εγώ δικαστής, ούτε δικηγόρος. Εγώ είπα για μια τυπική διαδικασία θα μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει προσφυγή σε κάθε αγωνιστική, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Να βρίσκει μια αιτία, ο ένας πως πήγε τουαλέτα, ο άλλος κάτι άλλο και να κάνει προσφυγή. Κι έτσι να γίνονται ή όχι αγώνες. Δεν βλέπω καμία δικαιολογία από αυτή την ομάδα, γιατί τον κέρδισε τον αγώνα. Ξέρουν πως δεν θα αλλάξει αυτό ενόψει των πλέι οφ. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα καπρίτσιο που δένει όλο το ελληνικό μπάσκετ πως δεν θα γίνει ένας αγώνας ή να μην τελειώσει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος τους, να μην τελειώσει το πρωτάθλημα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ